Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αισιόδοξος για το 2013, γύρισε από τη Θεσσαλονίκη ο Δήμαροχς

Στην Τουριστική Έκθεση της Θεσσαλονίκης Philoxenia 2012 ο Δήμος Κέρκυρας συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με τουριστικούς παράγοντες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, που έδωσαν δυναμικό παρών στην έκθεση.
«Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στον εσωτερικό τουρισμό, γι’ αυτό και επιλέξαμε να παραβρεθούμε και φέτος στην Τουριστική Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Πιστεύω ότι παρά την οικονομική κρίση και την ύφεση που πλήττει την χώρα μας, ο εσωτερικός τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για την Κέρκυρα και τα μηνύματα που πήραμε ήταν ενθαρρυντικά. Επαναλαμβάνω ότι ο τουρισμός είναι η μόνη λύση για την άνοδο της τοπικής οικονομίας και η στόχευσή μου παραμένει σταθερή σε αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας.
 Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη
Ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής συναντήθηκε στο πλαίσιο της Τουριστικής Έκθεσης με την Υπουργό...
Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία επισκέφθηκε το περίπτερο της Κέρκυρας και συζήτησαν για τα μηνύματα από την Βρετανική αγορά, μετά την πραγματοποίηση της
World Travel Market. Συμφώνησαν ότι ο απόηχος είναι θετικός καθώς οι προκρατήσεις πλησιάζουν το 10 – 15%, αλλά η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ζήτησε από την Υπουργό να γίνει στοχευμένη καμπάνια στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία, για να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για τη χώρα μας και η κα. Κεφαλογιάννη υποσχέθηκε ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες από τον Γ.Γ. του ΕΟΤ Νίκο Καραχάλιο.

Δηλώσεις Δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή
Σε δηλώσεις του σήμερα στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής έκανε λόγο για ενθαρρυντικά μηνύματα που επιβεβαιώνονται τόσο από την WTM όσο και από την Philoxenia. «Υπήρξε συμμετοχή αρκετών τουριστικών προορισμών από την Ανατολική Ευρώπη και έχουμε θετικά μηνύματα κυρίως από τη Ρωσία. Ο στόχος μας είναι να αναδείξουμε την Κέρκυρα ως ασφαλή και φιλόξενο προορισμό. Πάντα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω στη «Διπλωματία των Πόλεων» και με την ενίσχυση των δεσμών των αδελφοποιημένων πόλεων κάνουμε προβολή της Κέρκυρας με τον καλύτερο τρόπο. Σε αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε και το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.