Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Τεχνική συνάντηση στην Κέρκυρα για το πρόγραμμα «La Bottega II»

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 9:30, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη αίθουσα του ισογείου της Π.Ε. Κέρκυρας, τεχνική συνάντηση των εταίρων του έργου "La Bottega delle Voci-Centro di Produzione Teatrale II, τίτλος La Bottega II”, στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων εδαφικής...
συνεργασίας Ελλάδα- Ιταλία 2007-2013.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται με ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, πρόκειται να συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του έργου και ο προγραμματισμός των δράσεων μέχρι το τέλος του έτους.
Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων των εταίρων και συγκεκριμένα της Περιφέρειας Απουλίας και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Απουλίας από την Ιταλία, ενώ από την ελληνική πλευρά θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας, του Θεάτρου Τση Ζάκυνθος, καθώς και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κέρκυρας.

Ενίσχυση του δικτύου θεάτρων
Στόχος του έργου είναι να ενισχύσει το δίκτυο των θεάτρων που είχαν συνεργασθεί στην προηγούμενη πρόσκληση του προγράμματος Ελλάδα - Ιταλία, μέσα από θεατρικές συμπαραγωγές, που θα παρουσιασθούν σε όλες τις εμπλεκόμενες περιοχές.
Συγκεκριμένα θα παραχθούν 4 διαφορετικά θεατρικά έργα οι παραστάσεις των οποίων θα δοθούν στην Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Πάτρα, τα Γιάννενα και το Μπάρι, ενώ ταυτόχρονα θα σχεδιασθούν και 3 διαφορετικά θεατρικά σεμινάρια, ένα εκ των οποίων με ευθύνη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.