Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ:Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ.ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ;;;

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στη δημόσια παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των λαϊκών στρωμάτων είναι επικίνδυνη και εγκληματική, με ευθύνη τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και της τωρινής τρικομματικής ΝΔ–ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που ακολουθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
Οδεύουμε κυριολεκτικά σε μία περίοδο όπου ανάλογα με το πόσα χρήματα έχει ο καθένας στην τσέπη του θα μπορεί να αγοράζει κάποιες ή και καθόλου υπηρεσίες Υγείας, εξετάσεις, φάρμακα.
Πούλησαν παραμύθι στον λαό, όταν πρόβαλαν τον ΕΟΠΥΥ ως καινοτομία για...
ενιαίες και σύγχρονες παροχές υγείας, ως «νοικοκύρεμα» και χτύπημα της «σπατάλης». Γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι αποτελεί ένα όμορφο περιτύλιγμα, για να κρυφτεί ο πραγματικός τους στόχος. Θέλουν να περιορίσουν τις δημόσιες παροχές στην υγεία-πρόνοια και στο φάρμακο στο ελάχιστο επίπεδο του λεγόμενου «βασικού πακέτου». Για μία ακόμη φορά επιχειρούν να ενισχύσουν την κερδοφορία των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων στην υγεία και στο φάρμακο, ως χώρο στρατηγικής σημασίας για το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου.

Τα αποτελέσματα φανερά για όλους:
• Αν χρειάζεσαι εξετάσεις ή φάρμακα πάντα πρέπει να είσαι με το χέρι στην τσέπη.
• Ειδικά οι χρονίως και βαρέως πάσχοντες (πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, ψυχιατρικά ασθενείς) αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.
• Ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει σε φαρμακοποιούς και γιατρούς με αποτέλεσμα να πληρώνουν τα σπασμένα οι ασφαλισμένοι.
• Έχουν βγει από τις λίστες των φαρμάκων περίπου 3000 σκευάσματα.
• Σκοπεύουν να κλείσουν τα περισσότερα αγροτικά ιατρεία και τα ήδη υποστελεχωμένα ΚΥ.
• Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας δανείζεται υλικά (π.χ. σύριγγες) από εδώ και από εκεί και όταν δεν βρίσκει τα αγοράζουν οι συνοδοί των ασθενών!!!

Θα το αφήσουμε να πάει παρακάτω; Θα περιμένουμε να υπάρξει γενική καταστροφή των παροχών υγείας; Θα περιμένουμε να δούμε τους συνανθρώπους μας να πεθαίνουν μαζικά; Ο τομέας της Δημόσιας Υγείας αφορά τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε αυτοαπασχολούμενο, τον κάθε αγρότη, τον κάθε άνεργο, τους νέους, τους συνταξιούχους. ΟΛΟΥΣ!!!

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό, τα Σωματεία, τους Συλλόγους πασχόντων, του φορείς να αποδείξουν ότι δεν πάει άλλο και να διεκδικήσουν ευρύτατη κρατική επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ, απόδοση όλων των υπεσχημένων και γενναία αύξηση των δαπανών. Στόχος μας πρέπει να είναι οι αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν παροχές Υγείας-Πρόνοιας για όλους χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών.
ΟΛΟΙ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/09 στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ.