Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Διήμερη επιστημονική συνάντηση της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας με την Μαρίλια Αβέρωφ-Άιζενσταϊν...

Διάλεξη με θέμα “Το Νόημα και ο Συμβολισμός της Αμοιβής στην Ψυχανάλυση. Η Επιρροή της Οικονομικής Κρίσης στη Διαχείριση της Αμοιβής.” θα δώσει η κ. Μαρίλια Αβέρωφ- Άιζενσταϊν, διδάσκουσα ψυχαναλύτρια της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας του Παρισιού.
Ήδη από το 1930 ήταν υποχρεωτικό για τους Βερολινέζους αναλυτές να έχουν διεξάγει τουλάχιστον μία δωρεάν ανάλυση κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους. Αυτό, σήμερα, είναι ξεχασμένο από τα περισσότερα Ψυχαναλυτικά Ινστιτούτα. Η κ....
Άιζενσταϊν αναφέρει: «Προσωπικά θεωρώ ότι αυτή η κλινική εμπειρία, των δωρεάν θεραπειών, μου επέτρεψε να σκεφθώ και να γράψω για τη συμβολική θέση του χρήματος, τόσο στο αναλυτικό πλαίσιο και όσο και στη θεραπευτική διαδικασία.» Στη διάλεξή της θα αναπτύξει τις παραπάνω σκέψεις, που είναι αποτέλεσμα κλινικών εμπειριών, και θα τις επανεξετάσει μέσα στο πλαίσιο της παρούσας οικονομικής κρίσης.

Την επόμενη ημέρα, ο κ. Φώτης Μπόμπος, διδάσκων ψυχαναλυτής της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, με αφορμή τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχαναλυτική θεραπεία, θα παρουσιάσει κλινικά αποσπάσματα με σκοπό την συζήτηση ορισμένων πλευρών της σημασίας του χρήματος τόσο στη μεταβίβαση όσο και στην αντιμεταβίβαση.

Η διημερίδα πραγματοποιείται από την Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία σε συνεργασία με το Hellenic American Education Center.

Πληροφορίες
Διοργανωτής Hellenic American Education Center, Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία
Χώρος διεξαγωγής Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Ημερομηνία έναρξης 21/09/2012
Ημερομηνία λήξης 22/09/2012
Ώρα έναρξης 20:30
Κατηγορία (εκδήλωσης) Συμπόσιο
Συντελεστές Μαρίλια Αβέρωφ- Άιζενστάϊν, Φώτης Μπόμπος
Γλώσσα: EL
Διερμηνεία: Όχι
Υποχρεωτική εγγραφή: Ναι
Υποχρεωτική κράτηση: Όχι
Εισιτήριο 40 ευρώ, φοιτητές 20 ευρώ