Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Σ. Σπύρου στο Λιμάνι της Κέρκυρας - Εξελίσσεται το έργο του προσήνεμου μόλου

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης το λιμάνι της Κέρκυρας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο του προσήνεμου μόλου, η επέκταση της προβλήτας των κρουαζιεροπλοίων. Τον Περιφερειάρχη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κέρκυρας Χ. Σκούρτη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Ν. Μηλιώτη, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Π.Ι.Ν, Τ. Μωραίτη και από τον Ειδικό Σύμβουλο Ιωσήφ Ροδίτη, τον υποδέχτηκε ο...
 Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ, Σ. Βλάχος.

Αμέσως μετά την ενημέρωση για την εξέλιξη και την πορεία του έργου από τον εργοταξιάρχη, Γιώργο Τσαγγάνη, ο Περιφερειάρχης μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε τόνισε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω τον εντυπωσιασμό μου, με την ευκαιρία της επίσκεψης σε αυτόν το χώρο που εξελίσσεται το έργο του προσήνεμου μόλου των κρουαζιεροπλοίων. Το έργο αυτό, με την ολοκλήρωσή του, θα διευκολύνει την προσέγγιση επί πλέον κρουαζιεροπλοίων, αναβαθμίζοντας τον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην τοπική οικονομία και στο εισόδημα των επαγγελματιών.
Το μηχάνημα αυτό, κόστους περίπου 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, είχε παραγγελθεί το 2007 με την προοπτική να τρέξει το έργο από τότε. Είναι το μοναδικό μηχάνημα στη χώρα μας, είναι άλλα πέντε - έξι στην Ευρώπη και κατασκευάζει τα caisson, τους ογκόλιθους, οι οποίοι έχουν πλάτος 12 μέτρα, ύψος 12,5 μέτρα, μήκος 28,5 μέτρα περίπου και βάρος 3,500 τόνους. Μιλάμε για ένα επίτευγμα της τεχνολογίας, το οποίο θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε ένα έργο μεγάλο, όπως είναι ο προσήνεμος μόλος, ένα έργο το οποίο ήταν ξεχασμένο για χρόνια κάτω από τη θάλασσα και κατορθώσαμε να επανεκινήσουμε.
Έχουμε εξασφαλίσει τις χρηματοδοτήσεις, το παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκτιμώ ότι θα έχουμε θετική εξέλιξη, όπως και στο γειτονικό έργο του υπήνεμου μόλου και του τουριστικού καταφυγίου στο «Καφέ Γυαλί» αλλά και το έργο στη Γαρίτσα. Είναι έργα δρομολογημένα και ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσουν ομαλά.
Την προσεχή Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την πορεία του έργου και των χρονοδιαγραμμάτων, για να έχουμε λεπτομερή ενημέρωση και να αρθούν πιθανές δυσκολίες».

Στόχος μας είναι να προλάβουμε την τουριστική περίοδο του 2013

Από την πλευρά του ο εργοταξιάρχης, Γιώργος Τσαγάννης, τόνισε τα εξής:
«Καλωσορίζω τον Περιφερειάρχη ο οποίος μας επισκέφθηκε σήμερα. Ξεκινήσαμε το έργο, πηγαίνει πολύ καλά, ήδη ολοκληρώνεται το πρώτο caisson από τα 15 που συνολικά απαιτούνται για το έργο. Ευελπιστώ ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τοποθετηθεί στο χώρο του προσήνεμου και να ξεκινήσει η επέκταση του προσήνεμου μόλου. Ο κύριος Περιφερειάρχης βοήθησε τα μέγιστα, ώστε, εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση του έργου, να ξεκινήσει το έργο που ήταν σταματημένο και προς το παρόν βλέπουμε ότι όλα βαίνουν καλώς και από τεχνική και από οικονομική άποψη. Στόχος μας είναι να προλάβουμε την τουριστική περίοδο του 2013».