Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από την Πέμπτη, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Κέρκυρας, ζητώντας την αποσυμφόρηση των φυλακών του νησιού, όπου επικρατεί αναβρασμός.
Οι κρατούμενοι απέχουν από το συσίτιο και τα μεροκάματα ήδη από τις 13 Σεπτεμβρίου και το προσωπικό των φυλακών μιλά για κίνδυνο "έκρηξης των κρατουμένων με απρόβλεπτες συνέπειες"....
  Η κατάσταση στο σωφρονιστικό κατάστημα περιγράφεται ζοφερή στην σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας (ΕΣΥΚ).
Η ΕΣΥΚ διεκδικεί ακόμα την καταβολή δεδουλευμένων και βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αν και όπως σημειώνει "αυτή την στιγμή όμως θεωρούμε ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στην αποσυμφόρηση του Καταστήματος για να προλάβουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις".

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ο υπερπληθυσμός κρατουμένων στο Κατάστημα μας, έχει φέρει σε δύσκολη θέση επανειλημμένα την Διεύθυνση αλλά και το προσωπικό φύλαξης με τους κρατούμενους.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ και δεν μπορούμε να απαιτούμε από τους κρατούμενους σε κελί δύο ατόμων να δέχονται και τρίτο κρατούμενο στο δάπεδο που ούτε το στρώμα δεν μπορεί να τοποθετηθεί καλά καλά.

Αυτή την στιγμή κοιμούνται στο δάπεδο 35 κρατούμενοι που αν συμπεριλάβουμε και τους κρατούμενους που ανήκουν σε εμάς και είναι σε άλλα καταστήματα προσωρινά για διάφορους λόγους, καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση θα βρεθούμε όταν επιστρέψουν.

Δεν μπορούμε πλέον να δεχτούμε ούτε κρατούμενους που έρχονται στην Κέρκυρα προσωρινά για δικαστικούς λόγους.

Δεν μπορούμε να βάζουμε εμείς το φυτίλι για μία έκρηξη των κρατουμένων με απρόβλεπτες συνέπειες για το Κατάστημα, τους υπαλλήλους αλλά και για τους ίδιους τους κρατούμενους.

Διαβήματα τόσο προφορικά όσο και γραπτά μας έχουν επιδώσει και οι ίδιοι οι κρατούμενοι που δεν αντέχουν αυτή την κατάσταση.

Επανειλημμένα έχουμε επέμβει πυροσβεστικά λόγω της κατάστασης αυτής του υπερπληθυσμού.

Η ανοχή και υπομονή μας τόσο καιρό είχε να κάνει με την ελπίδα μας μήπως και προβεί το Υπουργείο στις απαραίτητες κινήσεις αλλά και την σκέψη μας ώστε να μην επιβαρυνθούν και οι αστυνομικές δυνάμεις που θα δέχονταν κρατούμενους στα κρατητήρια των μεταγωγών.

Δυστυχώς η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και γιʼ αυτό αποφασίσαμε ομόφωνα να προβούμε σε όλες αυτές τις κινήσεις ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του Καταστήματος.

Η ΕΣΥΚ εξαντλώντας κάθε όριο ανοχής, αντοχής αλλά και υπομονής, μετά από διαβήματα και οχλήσεις επανειλημμένα προς τους αρμόδιους του Υπουργείου Δικαιοσύνης προβαίνει στα ακόλουθα:

-Ζητάμε την άμεση αποσυμφόρηση του Κατ. Κράτησης Κέρκυρας από τους υπεράριθμους κρατουμένους.

-Ζητάμε καλύτερη μισθολογική αντιμετώπιση που την δικαιούμαστε, γιατί οι συνθήκες εργασίας μας δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε στο ελάχιστο με τις συνθήκες εργασίας άλλων Δημοσίων Υπαλλήλων.

-Ζητάμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας νυχτερινών και εξαιρέσιμων και όχι να είμαστε επαίτες αυτών.

Τέλος ζητάμε να γίνουν όλες αυτές οι ενέργειες που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των συναδέλφων γιατί οι ζωές μας δεν είναι λογιστικές πράξεις καμίας Τρόικας».

ΠΗΓΗ: directNEWS.gr