Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: 26 Σεπτεμβρίου 2012 απεργούμε ενάντια στα ενάντια στα μνημόνια και τα νέα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας- Ούτε βήμα πίσω

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ, διαψεύδοντας πλήρως τις προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών αυτών κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση – απαγκίστρωση από τα μνημόνια και εξαπατώντας το λαό, προετοιμάζει, εφαρμόζοντας πιστά το μνημόνιο, με το νέο πακέτο αντικοινωνικών μέτρων τη μεγαλύτερη λεηλασία που έχει υποστεί διαχρονικά η κοινωνία και η χώρα μας.
Μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, δημόσια περιουσία, κατώτατος μισθός, εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, πενθήμερο, οκτάωρο, μπαίνουν εκ νέου στην...
κλίνη του Προκρούστη, σε όφελος των τοκογλύφων δανειστών και των δυνάμεων του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου. Η χώρα μας σταδιακά μετατρέπεται σε μια ειδική οικονομική ζώνη με μισθούς και εργασιακές σχέσεις Κίνας και κοινωνικές πολιτικές υποσαχάριας Αφρικής, αλλά κόστος ζωής Βρυξελλών και Γερμανίας.
Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα, που έχουν ήδη οδηγήσει την κοινωνία στη φτώχεια και την απόγνωση και την οικονομία σε κατάρρευση με ύφεση που θα φτάσει το 2012 στο 7% και με ανεργία που θα ξεπεράσει το 2013 το 34%.
Καλούμε τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους και νέες σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στις 18/9 στην κινητοποίηση των πρωτοβάθμιων σωματείων και στις 26/9 στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους με σχεδιασμένη κλιμάκωση των αγώνων τους, με την πιο πλατειά εργατική ενότητα και συσπείρωση, μπορούν να υπερασπίσουν και να επανακτήσουν τα δικαιώματά τους, μπορούν να ανατρέψουν τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές.
Αγωνιζόμαστε για:
 Ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους.
 Καταγγελία των επαχθών όρων των δανειακών συμβάσεων.
 Αποδέσμευση της χώρας από την τρόικα.
 Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
 Εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
 Αναδιανομή του πλούτου με δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα ανακουφίζει τα λαϊκά στρώματα και θα επιβαρύνει τις μεγάλες περιουσίες και εισοδήματα.
 Να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα.
 Ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες.
 Υπεράσπιση και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας .
 Προστασία, κατοχύρωση και διεύρυνση της δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας.
 Απόκρουση του κυβερνητικού αυταρχισμού και της ακροδεξιάς φασιστικής και ρατσιστικής απειλής.
 Οικονομική κοινωνική ανόρθωση, παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.
Η 24ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία και οι εργατικές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν και θ' ακολουθήσουν, παρά το γεγονός ότι, με ευθύνη της πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) χάθηκε πολύτιμος χρόνος για το εργατικό κίνημα, μπορούν και πρέπει να βάλουν τη σφραγίδα τους και να επιταχύνουν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, οδηγώντας στην ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και ανοίγοντας το δρόμο για μια άλλη πολιτική που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της χώρας. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να πάρουμε την υπόθεση της Πανελλαδικής-Πανεργατικής Απεργίας στα χέρια μας οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ενισχύοντας πριν απ' όλα την συσπείρωση, την αποφασιστικότητα και την ενότητά μας.
Οι εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει, με τη μαζική και μαχητική μας συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία και στις άλλες κινητοποιήσεις, να ξεπεράσουμε τη συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο ενωτικό συνδικαλιστικό και πολιτικό αγωνιστικό ρεύμα που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία στους εργαζόμενους και στο λαό και θ' αγωνιστεί για την ανασυγκρότηση του κινήματός μας σε ταξική ανατρεπτική πολιτική κατεύθυνση.
Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστική Αριστεράς καλεί και τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς να στηρίξουμε όλοι μαζί τους αγώνες των εργαζομένων, με τη συνεργασία και την κοινή δράση. Η ολομέτωπη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και την κοινωνία, μπορεί ν' αντιμετωπιστεί μόνο με ένα ενιαίο και ενωτικό μέτωπο πάλης, διεκδίκησης και ανατροπής. Με ενιαία παρουσία στους αγώνες, τις διαδηλώσεις, τις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Με ΜΙΑ διαδήλωση, ΜΙΑ φωνή, ΜΙΑ απόφαση: Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, ώστε ν' ανοίξει ο δρόμος για μια αριστερή κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε ένα κοινό, προωθημένο, ριζοσπαστικό πρόγραμμα και στους αγώνες του λαού. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 26/9 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ-ΣΕΒ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΑΝΟΧΗΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ