Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΑΡ:Να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για τις απαιτούμενες διορθώσεις στον Καλλικράτη

Δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και μία πρόσφατη τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών στη Βουλή, φέρουν την κυβέρνηση έτοιμη να παρέμβει στη διοικητική οργάνωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σημείο αιχμής τα ανακύψαντα λειτουργικά προβλήματα των μεγάλων νησιωτικών Δήμων.
Καθώς είναι προφανές ότι η συζήτηση αφορά και την Κέρκυρα, η ΔΗ.ΜΑΡ. εκφράζει...
τη βαθειά της ανησυχία για την παντελή απουσία σοβαρού και τεκμηριωμένου πολιτικού διαλόγου, ως προς την αποτελεσματικότητα (σε θεσμικό και σε επίπεδο εφαρμογής) του υπάρχοντος θεσμικού και χωροταξικού πλαισίου.

Οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν μετά από εξαντλητικό διάλογο με την κοινωνία και τους οργανωμένους φορείς της, και όχι σύμφωνα με τα εκλογομαγειρικά κριτήρια των πολιτικών γραφείων, όπως συνέβη κατά την εφαρμογή του σχεδίου Καποδίστριας.

Ιδιαίτερη ευθύνη για την κατάρτιση ενός αποτελεσματικού σχεδίου έχει ο Δήμος Κέρκυρας, ο οποίος οφείλει καταρτίσει πρόταση παρεμβάσεων, με βάση κάποια σύντομη μελέτη, με αναπτυξιακά και λειτουργικά και λογικά κριτήρια .

Η ΔΗΜ.ΑΡ. Κέρκυρας καλεί τον Δήμο, τους τοπικούς και υποτροπικούς συλλογικούς φορείς (ΤΕΕ, ΠΕΔ) και τους πολιτικούς φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλία και τις ευθύνες τους.

Εμείς δηλώνουμε έτοιμοι να συμβάλλουμε σε μια τέτοια συζήτηση.