Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Τώρα τι είπαν στη σύσκεψη, ένας Θεός ξέρει.... Πάντως φαίνεται ότι κάτι κέρδισε ο Δήμος

Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστα Μουσουρούλη επισκέφθηκε χθες, στο γραφείο του στο Υπουργείο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και δ/νοντα σύμβουλο του ΟΛΚΕ Σωτήρη Βλάχο.
Στη συζήτηση παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και πρώην Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κώστας Μουτζούρης.
Για τον αποχαρακτηρισμό της λιμενικής ζώνης...
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας καταρχήν έθεσε στον κ. Υπουργό το ζήτημα του αποχαρακτηρισμού της λιμενικής ζώνης, ώστε να αποδοθούν στο Δήμο Κέρκυρας οι πλατείες και η παραλιακή ζώνη της Γαρίτσας. «Θέλουμε το αστικό κομμάτι της πόλης μας, δεν μπορεί η Κέρκυρα να μην έχει θάλασσα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος. Σημειωτέον ότι με το αίτημα του Δήμου Κέρκυρας συμφωνεί και ο ΟΛΚΕ.
Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα το θέμα, αντιλαμβανόμενος τη σημασία του αστικού κομματιού κυριότητας του ΟΛΚΕ για την πόλη της Κέρκυρας.


Για τα «ορφανά λιμάνια»
Ο κ. Τρεπεκλής έθεσε επίσης και το ζήτημα των λεγομένων «Ορφανών Λιμανιών» ζητώντας από τον Υπουργό να υπάρξει ρύθμιση ώστε να αποδοθούν στο Δήμο Κέρκυρας, προκειμένου να μπορεί να παρέμβει για τον εξωραϊσμό, τον καθαρισμό, τον φωτισμό και τις απαραίτητες εργασίες.
Ο κ. Υπουργός αντιλαμβανόμενος το αίτημα του Δήμου αλλά και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλά μικρά λιμανάκια της Κέρκυρας, όπως του την εξέθεσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας, πρότεινε στο Δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή, τη σύσταση στο Δήμο Διεύθυνσης Μικρολιμενικών Υποδομών, η οποία στο οργανόγραμμα του Δήμου θα είναι στην απευθείας δικαιοδοσία του Δημάρχου. «Θα το χρησιμοποιήσουμε πιλοτικά για να δούμε αν μπορούμε στη συνέχεια να το εφαρμόσουμε και σε άλλες περιοχές που πιθανόν αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα» πρόσθεσε μάλιστα ο κ. Μουσουρούλης.


Συμμετοχή της Τ.Α. στο δ.σ. του ΟΛΚΕ
Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κ. Υπουργού και στο αίτημα του κ. Τρεπεκλή να εκπροσωπείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΚΕ, υποσχόμενος ότι θα αλλάξει το καθεστώς που ισχύει έως σήμερα και στη νέα σύνθεση του διοικητικού θα συμμετέχει ο εκάστοτε Δήμαρχος.