Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ο Πρέσβης της Κίνας και το Συγκρότημα Beijin Student Art Group στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου

Μια φαντασμαγορική και υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου βραδιά είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό που βρέθηκε εχτές 26 Αυγούστου 2012 στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Ζακύνθου. Συνεχίζοντας το πολιτιστικό ταξίδι εκδηλώσεων, η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου έδωσε την ευκαιρία στους Ζακυνθινούς και στους επισκέπτες του νησιού μας, να παρακολουθήσουν νεαρούς καλλιτέχνες από την ακαδημία χορού του Πεκίνου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς, ορχηστρικά...
κομμάτια και όπερα από το Πεκίνο. Το μήνυμα που ήθελαν να στείλουν δια μέσου της τέχνης, οι νεαροί καλλιτέχνες, ήταν να σκορπίσουν την ειρήνη, την αγάπη και την φιλία, σε όλον τον κόσμο και να γίνουν πρεσβευτές πολιτισμού. Την εκδήλωση κάλυπτε μεταξύ άλλων, και το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Κίνας, το CCTV, που πήρε συνέντευξη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου.
Την βραδιά παρακολούθησε και ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κος Du Qiwen, επίτιμος καλεσμένος της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και του Αντιπεριφερειάρχη Διονυσίου Μυλωνά, στα πλαίσια των 40 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας Κίνας. Πριν από την εκδήλωση, ο Πρέσβης με τη σύζυγό του και τους διπλωματικούς ακολούθους του, πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του κυρίου Μυλωνά, όπου αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και συζήτησαν επί μακρώ δυνατότητες διάνοιξης διμερών σχέσεων, τόσο στον τομέα του τουρισμού όσο και του εμπορίου. Σύμφωνα με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, η Ζάκυνθος μπορεί να αποτελέσει έναν αγαπητό προορισμό για τους κινέζους, οι οποίοι εκτιμούν ιδιαιτέρως τη φύση και τη θάλασσα. Επίσης συζήτησαν το ενδεχόμενο αδελφοποίησης της Ζακύνθου με κάποια πόλη της Κίνας.