Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Γιορτή λήξης πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου στο Βίδο

Στη γιορτή λήξης της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου στο Βίδο, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιουλίου 2012.
Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από το δημοτικό σύμβουλο, υπεύθυνο για το Βίδο, Αλέκο Καρδαμίτση, είχε την ευκαιρία να απολαύσει μαζί με τους γονείς και συγγενείς των μικρών κατασκηνωτών, τις μουσικές και χορευτικές εκπλήξεις που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά.
Στην πρώτη αυτή κατασκηνωτική περίοδο, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, ο Δήμος....
Κέρκυρας φιλοξένησε στο Βίδο παιδιά ηλικίας 7 – 11 ετών, ενώ σήμερα ξεκινά η δεύτερη περίοδος που θα διαρκέσει έως τις 25/7 και έπονται κατασκηνώσεις για μεγαλύτερα παιδιά και τα μέλη του ΚΑΠΗ.
Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που θα διαρκέσει έως τις 14 Αυγούστου και λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή 8π.μ. – 3μ.μ. για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας μίλησε με τα παιδιά, διασκέδασε μαζί τους και σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μεγάλη επιτυχία των κατασκηνώσεων. «Στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής, αποδεικνύουμε ότι είμαστε κοντά στους δημότες μας και στη νεολαία. Στις κοινωνικές δράσεις δεν κάνουμε εκπτώσεις και στόχο έχουμε κάθε χρόνο να διοργανώνουμε καλύτερα τις κατασκηνώσεις, κάτι που νομίζω ότι το καταφέραμε φέτος. Η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη, είχα την ευκαιρία να δω ότι τα παιδιά ικανοποιήθηκαν από το πρόγραμμα της κατασκήνωσης και τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρουμε. Θα συνεχίσουμε με δράσεις και για την τρίτη ηλικία ενώ συνεχίζουμε το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης κατανοώντας την έλλειψη ελεύθερου χρόνου που απασχολεί τους εργαζόμενους γονείς και ανταποκρινόμενοι στην επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων», δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας.