Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Σύσκεψη για το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Η εναρκτήρια σύσκεψη με θέμα: «Προδιαγραφές Μελετών Αξιολόγησης – Αναθεώρησης & Εξειδίκευσης Θεσμοθετημένων Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιουλίου, με τηλεδιάσκεψη, στις αίθουσες συνεδριάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Στη σύσκεψη προέδρευσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπυρίδων Σπύρου και...
συμμετείχαν: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ζακύνθου, Διονύσης Μυλωνάς, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Κεφαλληνιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Λευκάδας, Θόδωρος Βερύκιος, ο Δήμαρχος Παξών, Σπύρος Μπογδάνος, η μελετήτρια, Έφη Καραθανάση, εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ και υπηρεσιακοί παράγοντες.


Δήλωση Περιφερειάρχη


Αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της συνάντησης ο Περιφερειάρχης, Σπυρίδων Σπύρου, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε είπε τα εξής::
«Για να υπάρχει ανάπτυξη και αειφορία πρέπει να υπάρχει τάξη στο χώρο. Σήμερα, σε αυτή τη συνάντηση, προσπαθήσαμε να αξιολογήσουμε το χωροταξικό σχέδιο της Περιφέρειάς μας το οποίο έγινε το 2004.
Θα προχωρήσουμε στη συγκρότηση μιας Επιτροπής η οποία θα έχει ως έργο να αξιολογεί και να εκτιμήσει τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, τι απέδωσε, που εφαρμόστηκε, που δεν εφαρμόστηκε και γιατί δεν εφαρμόστηκε, ώστε μετά από το διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ και ορίστηκαν οι μελετητές, στην Περιφέρειά μας η κυρία Έφη Καραθανάση, μελετήτρια – χωροτάκτης, να προχωρήσουμε στην ουσιαστική αναθεώρηση του Χωροταξικού πλαισίου της Περιφέρειάς μας, με συγκεκριμένη στόχευση και να διορθώσει τις στρεβλώσεις και παραλείψεις του παρελθόντος.
Χρειάζεται η συνεργασία όλων, η εμπειρία, η πολιτική βούληση και η γνώση των νέων δεδομένων για να μας οδηγήσουν με ασφάλεια στην αναθεώρηση του Χωροταξικού του 2004».