Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στην κινητοποίηση των ειδικευόμενων γιατρών



Οι ειδικευόμενοι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας ξεκίνησαν από το πρωί της Δευτέρας 23/7 επίσχεση εργασίας, με βασικό αίτημα την εξόφληση των εφημεριών τους και την περαιτέρω τακτική καταβολή τους.
Την συμπαράστασή του στην κινητοποίηση εξέφρασε το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Γιώργος Ραιδεστινός, ο οποίος παρευρέθη στη συνάντησή τους με το διοικητή του Ιδρύματος. Στη συνάντηση τονίστηκε ότι η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο είναι τραγική, εξαιτίας...
της σοβαρής έλλειψης προσωπικού. Γιατροί και νοσηλευτές καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια να ανταποκριθούν επαρκώς στα καθήκοντά τους απέναντι στους ασθενείς.


Όπως δήλωσε ο Γιώργος Ραιδεστινός: «ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα των ειδικευόμενων γιατρών και εκτιμά ότι η υγεία νοσεί. Οι γιατροί, εξαντλημένοι από τις 30 ώρες συνεχόμενης εργασίας και απλήρωτοι, καλούνται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα, σε μια περίοδο που η αύξηση της προσέλευσης πολιτών στα νοσοκομεία, λόγω της κρίσης, είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ο δρόμος του αγώνα και της αντίστασης απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές, που έχουν οδηγήσει και την υγεία σ’ αυτή την κατάσταση, είναι αναγκαίος όσο ποτέ. Με ενότητα των εργαζομένων και του συνόλου των πολιτών αυτές οι πολιτικές μπορούν να ανατραπούν».