Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Μήπως είναι οι προσπάθειες μας σαν των Τρώων; Μήπως, λέω....

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ενέργειες προβολής του Δήμου Κέρκυρας και της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Κ. οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο το διάστημα 9 έως και 11 Ιουλίου, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, σε συνεργασία με την Aegean Airlines και χορηγό επικοινωνίας την Ε.Ρ.Τ.
Οι δράσεις που οργάνωσε ο Δήμος Κέρκυρας και η ΜΑΕΔΗΚ εξέπληξαν ευχάριστα τόσο τους Λονδρέζους όσο και τα εκατομμύρια των επισκεπτών που έχουν κατακλύσει τη βρετανική πρωτεύουσα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής και ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΚ Γιώργος Μάμαλος μετέβησαν στην βρετανική πρωτεύουσα προκειμένου να προωθήσουν την Κέρκυρα ως ιδανικό προορισμό σε μια αγορά, καθοριστικής σημασίας για την....
τουριστική οικονομία του νησιού μας!


Οι προγραμματισμένες ενέργειες προβολής στο Λονδίνο
Χιλιάδες βρετανοί και επισκέπτες συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις προγραμματισμένες ενέργειες προβολής, απολαμβάνοντας την δωρεάν περιήγηση στο ιστορικό κέντρο με το παραδοσιακό διώροφο λεωφορείο “route master”, δοκιμάζοντας κερκυραϊκά προϊόντα και λαμβάνοντας μέρος σε διαδικτυακό διαγωνισμό που διεξάγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με έπαθλο 7ημερες πολυτελείς διακοπές, για δυο άτομα στην Κέρκυρα.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε επίσης και η κερκυραϊκή παραλία που στήθηκε στον κεντρικό σταθμό της Βικτώρια και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ενάμισι περίπου εκατομμυρίου επιβατών!
Η πρωτότυπη κατασκευή απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια και αναμένεται να βραβευθεί ως η πλέον καλαίσθητη από την Διοίκηση του Σταθμού για το έτος 2012.
Σε συνεργασία επίσης με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμό, στο πλαίσιο της καμπάνιας “TRUE GREECE”, πραγματοποιήθηκαν προσωπικές συνεντεύξεις, στις οποίες οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την άποψή τους για την Κέρκυρα και την Ελλάδα γενικότερα ως τουριστικό προορισμό.
Το παραγόμενο υλικό θα εμπλουτίσει την επίσημη ιστοσελίδα του Ε.Ο.Τ. www.visitgreece.gr και θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.


Συνάντηση με τη διευθύντρια του ΕΟΤ Λονδίνου
Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Κέρκυρας και ο Πρόεδρος της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Κ., με τη Διευθύντρια του ΕΟΤ στο Λονδίνο Κυριακή Μπουλασίδου, έθεσαν τις βάσεις συνεργασίας για τη διοργάνωση «press trips» στην Κέρκυρα και την συμμετοχή σε κοινές προωθητικές ενέργειες με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Κέρκυρα.




Συνεντεύξεις τύπου
Οι συντονισμένες ενέργειες προβολής της Κέρκυρας προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον τόσο των ελληνικών όσο και των ξένων Μ.Μ.Ε. με αποτέλεσμα τη διάχυση της πληροφόρησης και τη διευρυμένη προβολή του νησιού μας στην αγορά των «last minute» επισκεπτών, οι οποίοι αποτελούν και την κυρίαρχη τάση στη διεθνή αγορά, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας στους δημοσιογράφους.
Ο κ. Τρεπεκλής παραχώρησε συνέντευξη και στον ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Λονδίνο Λάμπη Τσιριγωτάκη, καθώς και σε εξειδικευμένα περιοδικά του τουριστικού ρεπορτάζ όπως το TTG MAGAZINE , στο ραδιόφωνο του LONDON GREEK RADIO, στο δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 & εκπρόσωπο του Α.Π.Ε. στο Λονδίνο Ισαάκ Καριπίδη, όπου και προέβαλλαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κέρκυρας ως τουριστικού προορισμού.
Ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά στα Μ.Μ.Ε.:
« Είμαστε σήμερα εδώ, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας για να ισχυροποιήσουμε την παραδοσιακή σχέση φιλίας που μας συνδέει με την αγγλική κοινότητα και να υπενθυμίσουμε στους Βρετανούς ότι η Κέρκυρα δικαίως παραμένει αγαπημένος τους προορισμός.
Θετικά σχόλια από τα Μ.Μ.Ε. απέσπασε και η δήλωση του Πρόεδρου της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Κ. για την πρωτιά που πρόσφατα κατέκτησε η Κέρκυρα, ως ο Δήμος, με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες στην Ελλάδα!


Συνάντηση εργασίας
Σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας και ο Πρόεδρος της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Κ διοργάνωσαν συνάντηση εργασίας με προσκεκλημένους δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες, δημόσια πρόσωπα κλπ με στόχο τη μέγιστη δυνατή προβολή και δημοσιότητα των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει η περιοχή μας ως τουριστικός προορισμός.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού όπως οι:Carolina de Capell Brooke (CV Travel), Barrie & Heidi Nielsen (Sailing Holidays), Dimitri Patrikios & Alexis Matsoukis (Ionian & Aegean Island Holidays) καθώς και ο κ. Noel Josephides (Sunvil Holidays) και Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Tour Operators στο Λονδίνο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας Σπύρος Διαμαντής ο οποίος προώθησε δυναμικά τις ενέργειες προβολής της Κέρκυρας στην βρετανική αγορά, η Ακόλουθος Τύπου της Πρεσβείας Ντίνα Κουτσούκου, η δημοσιογράφος Katherine Lawrey (TTG MEDIA) καθώς και ο Ισαάκ Καριπίδης (δημοσιογράφος Αntenna και Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων).
Στην εκδήλωση συμμετείχε ακόμη η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Aegean Airlines Σταυρούλα Σαλούτση, η οποία στήριξε σημαντικά τις ενέργειες προβολής του Δήμου Κέρκυρας ενώ στη συνάντηση που πραγματοποίησαν τόσο με το Δήμαρχο όσο και με τον Πρόεδρο της ΜΑΕΔΗΚ, έθεσαν τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασία σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι καθοριστική για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης, ήταν η ενεργός συμμετοχή της Διευθύντριας του Ε.Ο.Τ. στο Λονδίνο Κυριακής Μπουλασίδου, η οποία κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος στη βρετανική αγορά.


Δήλωση Δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής από κοινού με τον πρόεδρο της ΜΑΕΔΗΚ Γιώργο Μάμαλο, τόνισε ότι η επιτυχία των δράσεων ήταν μεγάλη και τα αποτελέσματα θα είναι θετικά.
«Η δημοτική αρχή δίνει μεγάλο βάρος στην τουριστική προβολή για τη στήριξη της οικονομίας, ξεκινώντας ήδη τη συστηματική δουλειά από πέρσι. Δεν είναι μόνο η συμμετοχή στις εκθέσεις είναι και οι παράλληλες δράσεις που αναπτύξαμε, με φιλοξενίες δημοσιογράφων, εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εκθέσεων και προβολή των πολιτιστικών σωματείων και του έργου τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας.
Ο κ. Τρεπεκλής υπενθύμισε ότι μέχρι προ 2 ετών υπήρχε συνεχής μείωση του αριθμού των αφίξεων από το εξωτερικό, ενώ φέτος έχουμε άνοδο σε αντίθεση με τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν πτώση του τουριστικού ρεύματος. «Δεν έχουμε όμως καμία στήριξη, τα έσοδα των Δήμων συνεχώς μειώνονται, έχουμε έως τώρα δεχθεί 55% μειώσεις στα έσοδά μας. Το κράτος θα πρέπει να δει τα προβλήματα, δεν αντέχουμε άλλο αυτή την πολιτική, είναι αν θέλετε και ασέβεια απέναντι στους δημότες μας», πρόσθεσε.
Ο κ. Τρεπεκλής τέλος ανακοίνωσε ότι οι δράσεις τουριστικής προβολής θα ενταθούν και το επόμενο διάστημα, σε μια προσπάθεια κεφαλαιοποίησης των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί, με νέο σχεδιασμό και προβολή και των τοπικών προϊόντων.