Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Σύσκεψη για τον Κάβο Λευκίμμης στο Δημαρχείο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, υπό την προεδρεία του Δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή, με αντικείμενο τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η περιοχή του Κάβου Λευκίμμης, κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Στην αρχή της συζήτησης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει η...
Βρετανική αγορά στην Κέρκυρα και στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε από τη μεριά μας, ώστε οι νεαροί επισκέπτες του «Κάβου», να νοιώθουν ασφάλεια και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ευχαριστημένοι από τις διακοπές του.
Στην συνέχεια έγινε αναφορά στο πρόβλημα που δημιουργείται από την εκτεταμένη ηχορύπανση, αλλά και την ποιότητα των ποτών. Αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι από πλευράς, αστυνομίας και υγειονομικού, προκείμενου να αντιμετωπισθούν στο μέτρο του δυνατού τα παραπάνω προβλήματα. «Δεν είναι στις προθέσεις μας, να φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε καταστήματα και μάλιστα σε μια περίοδο, οικονομικής κρίσης», τόνισε ο Δήμαρχος, «όμως θα πρέπει και οι επιχειρηματίες να σέβονται τους νόμους».
Ένα πρόβλημα που συζητήθηκε, χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση, είναι η ομαδική διακίνηση από τουριστικά γραφεία, σε συγκεκριμένα καταστήματα της περιοχής. Ο τρόπος που κατευθύνονται οι τουρίστες και ο χρόνος που απασχολούνται στις «οργανωμένες εκδηλώσεις», δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο αθέμιτο ανταγωνισμό. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Πανδής, υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από πολλούς επιχειρηματίες της περιοχής γι’ αυτήν την κατάσταση. Τα θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να βρεθεί ένα άλλος τρόπος λειτουργίας στην οργανωμένη διακίνηση τουριστών.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πανταζής, η πρόξενος της Βρετανίας στην Κέρκυρα, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της περιοχής, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λευκίμμης, ο υπεύθυνος της υγειονομικής υπηρεσίας, τουριστικοί πράκτορες και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, που δραστηριοποιούνται στον «Κάβο».