Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση ΕΣΑΚ- ΔΕΕ Για τις Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Κέρκυρας

Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων/Νηπιαγωγών Ν. Κέρκυρας στις 7 Ιουνίου πραγματοποιούνται λίγες μέρες πριν από τις νέες βουλευτικές εκλογές.
Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή αυτή θα είναι...
στον αυτόματο πιλότο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι από χέρι «δεξιόστροφη» και αντιλαϊκή.
Φιλολαϊκή λύση μέσα στο «στόμα του λύκου», στο πλαίσιο της Ε.Ε. και των θυσιών για την σωτηρία της ευρωζώνης δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε … στη Δευτέρα Παρουσία!!!
Τούτες τις δύσκολες στιγμές άκου το ΠΑΜΕ!
Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει. Τσακίζει ζωές και δικαιώματα. Χωρίς ένα κίνημα ισχυρό, ταξικό, ένα κίνημα που θα ενώνει όλα τα λαϊκά στρώματα, στον αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών τους, στην σύγκρουση με τα μονοπώλια και την Ε.Ε. δεν θα μπορέσουμε να βάλουμε φρένο, να σταματήσουμε, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Η ζωή μας θα χειροτερεύει.
Γι’ αυτό γίνε πρωταγωνιστής των εξελίξεων!
Πάρε μέρος στη λειτουργία και τη δράση του σωματείου, στις Γενικές Συνελεύσεις. Πάρε μέρος στους νέους αγώνες, αξιοποίησε τις αρχαιρεσίες στο σωματείο σου. Άλλαξε τους συσχετισμούς. Δώσε δύναμη στις δυνάμεις της ταξικής πάλης, της φιλολαϊκής προοπτικής, στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Τώρα έχεις πείρα, ξέρεις για το ΠΑΜΕ!
Είναι το ταξικό κίνημα που επιδιώκει να γίνει «όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία», ώστε να μην περάσει ο οδοστρωτήρας που ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις. Είναι το κίνημα που διακηρύσσει σε όλους τους εργαζόμενους «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Είναι το κίνημα που δίνει μάχες καθημερινά στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα γραφεία, στα σχολεία, παντού! Μόνο αυτό το κίνημα, αυτοί οι ταξικοί αγώνες μπορούν να φέρουν αποτελέσματα, σαν αυτό με την πρόσφατη υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας στο κλάδο των τροφίμων-ποτών, όπου οι εργαζόμενου πέτυχαν να μη γίνει καμιά μείωση μισθού και επιδομάτων για όλους ακόμα και για τους νεοεισερχόμενους κάτω των 25 ετών.
Γι’ αυτό χτυπούνε το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, νύχτα-μέρα κυβέρνηση και πλουτοκρατία, κράτος και τραπεζίτες, ΣΕΒ και Τρόικα, τα κανάλια των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου, συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και κρατικοδίαιτοι «διανοούμενοι». Είναι το κίνημα που δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι και γι’ αυτό θέλουν να το τσακίσουν. Μην το επιτρέψεις, είναι το δικό σου κίνημα, η δική σου φωνή!
Ψήφισε με βασικό κριτήριο:
Ποιο κίνημα είναι σε θέση να τους εμποδίσει, να τους σταματήσει, να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, να αλλάξει τα πράγματα.
• Η ελπίδα σήμερα βρίσκεται σε ένα κίνημα που θα οργανώνει τη λαϊκή αντεπίθεση, θα απορρίπτει διλήμματα, ιδεολογήματα και εκβιασμούς, όπως ευρώ ή δραχμή, Ευρωπαϊκή Ένωση ή χάος. Όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια της πλουτοκρατίας, είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, η ζωή σου θα γίνεται χειρότερη. Όσο για το χάος, αυτό ήδη το ζεις. Το χάος είναι ο ευρωμονόδρομος, η εκμετάλλευση, οι μισθοί των 400 ευρώ, τα νηστικά παιδιά στα σχολεία, η εξαθλίωση, η φτώχεια, η πείνα, η ανεργία, οι άρρωστοι που δεν έχουν γιατρό και φάρμακα…
• Η ελπίδα βρίσκεται σε ένα κίνημα που θα παλεύει για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, για την αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε., την ανατροπή του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, το λαό στο τιμόνι της εξουσίας και της φιλολαϊκής διακυβέρνησης. Μια εξουσία που θα κάνει κοινωνική, λαϊκή περιουσία τον πλούτο που παράγεται, όπου η εκπαίδευση, η υγεία, η πρόνοια, η ασφάλιση θα είναι αποκλειστικά δωρεάν και για όλους, όπου κάθε άνθρωπος θα έχει το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο στη ψυχαγωγία, στην ξεκούραση, στον πολιτισμό, στη μόρφωση.
Αλλάζουμε τους συσχετισμούς, κόντρα στο ρεύμα της υποταγής!
Να μη χαθεί χρόνος στις νέες αυταπάτες!
Τούτες τις ώρες βρίσκεσαι αντιμέτωπος, όχι μόνο με την καπιταλιστική κρίση και τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, αλλά και με τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ. Αν οι εργαζόμενοι δεν απαλλαγούν, δεν ξεπεράσουν αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι αγώνες δεν θα μπορέσουν να γίνουν αποτελεσματικοί και νικηφόροι. Γι’ αυτό πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να φύγουν από το τιμόνι της ΔΟΕ, αλλά και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων οι πλειοψηφικές ηγεσίες των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ. Οι ηγεσίες αυτές έχουν συμβιβαστεί με την καπιταλιστική κρίση, με την υπάρχουσα κατάσταση, είναι μέρος του προβλήματος. Όλα αυτά χρόνια «σήκωσαν τα μανίκια» για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική.
Καταψήφισε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ
Στη ΔΟΕ, οι συνδικαλιστικές αυτές ηγεσίες των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ έχουν συμφωνήσει με την αξιολόγηση, με το νέο σχολείο της αγοράς και της επιχειρηματικότητας, με την προώθηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση, με την επιλογή των νέων στελεχών εκπαίδευσης-manager.
Μην εμπιστεύεσαι τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι αφερέγγυοι!
 Δηλώνουν δύναμη αντιμνημονιακή και την ίδια στιγμή συμφωνούν με το πιο μεγάλο μνημόνιο, με το μνημόνιο των μνημονίων, την συνθήκη του Μάαστριχτ. Πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις» ο ΣΥΡΙΖΑ «έκανε γαργάρα» την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, τώρα πια μιλά για διμερή επαναδιαπραγμάτευση, δίνει διαβεβαιώσεις και όρκους πίστης στο ευρώ και στην Ε.Ε.
 Υποκρίνονται και μπλοφάρουν όταν προτείνουν την «ενότητα της αριστεράς»! Μιλούν για την «ενότητα της αριστερά» με προαπαιτούμενο την αποδοχή της Ε.Ε., ενώ στο συνδικαλιστικό κίνημα μιλούν για κοινή δράση και ενότητα των αριστερών δυνάμεων «πάνω σε 5-10 σημεία», αφήνοντας απ’ έξω και στο απυρόβλητο τη μήτρα της αντιλαϊκής πολιτικής, την Ε.Ε.
 Μιλούν για «ενότητα της αριστεράς» και την ίδια στιγμή ενώνονται, συμμαχούν με τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και πολεμούν νύχτα-μέρα το ΠΑΜΕ με τις θέσεις της σοσιαλδημοκρατίας.
Τώρα που το κίνημα προσπαθεί να βγει στην κόντρα, να περάσει στην αντεπίθεση, στην κυριολεξία το αφοπλίζουν, το τσακίζουν, απαιτώντας από αυτό να στηρίξει μια κυβέρνηση διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, μια κυβέρνηση που θα είμαστε «μέσα όλοι μαζί» για την σωτηρία της ΕΕ και της ευρωζώνης, για να παζαρέψουμε ένα νέο, «πιο καλό» μνημόνιο. Έφτασαν στο σημείο, για δικές τους, μικροκομματικές σκοπιμότητες, να «ξεθάψουν» τον Αρσένη της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και της καταστολής και να τον προτείνουν ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό!
Η ενότητα αυτή είναι κίνδυνος-θάνατος για τους εργαζόμενους!
 Διαλαλούν πως μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει νέες μειώσεις, θα επιβάλλει το πάγωμα των μισθών. Δηλαδή, τι λένε; πως πρέπει να ζήσεις με όσα παίρνεις σήμερα, μέσα στη φτώχια, την ανέχεια, την ανεξέλεγκτη για το λαό χρεοκοπία και ότι τίποτα από αυτά που σου έκλεψαν τα τελευταία χρόνια δεν θα επιστραφεί! Ήδη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι, μετά τις βουλευτικές εκλογές «θα χρειαστεί να γίνουν σκληρές θυσίες από την πλευρά του λαού».
 Δεν αμφισβητεί την ουσία του «νέου σχολείου», το ρόλο του ως μηχανισμός αναπαραγωγής της αστικής ιδεολογίας, αποδέχεται την στρατηγική της ΕΕ για την εκπαίδευση. Αποδέχεται και στηρίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά και της υγείας.
Κρίνε τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ από τις πράξεις τους και όχι από τα λόγια τους
 Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, πρωτοστάτησαν να συσταθεί η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για να διαπιστωθεί πόσο από το χρέος είναι νόμιμο και πόσο παράνομο, δηλαδή να πληρώσουν οι εργαζόμενοι το «νόμιμο χρέος», την καπιταλιστική κρίση.
 Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ αρθρώνουν υψηλούς αγωνιστικούς τόνους, αλλά στο περιεχόμενο της πάλης συμπορεύονται με τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό. Υιοθετούν τη θέση των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ ότι το ΠΑΜΕ «διασπά τους εργαζόμενους». Η συμμαχία, τους από τη μία, με τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό και τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και ο πόλεμος στο ΠΑΜΕ, από την άλλη, αποτελούν κριτήριο επιλογής για κάθε συνεπή αγωνιστή, για κάθε έντιμο συνάδελφο.
 Έχουν διαχρονικά στηρίξει πλευρές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης (ευρωπαϊκά προγράμματα στην εκπαίδευση, διαθεματικότητα, Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας,). Καλλιεργούν αυταπάτες πως μπορεί να υπάρξει «παιδαγωγική ελευθερία» στο πλαίσιο του σημερινού σχολείου και του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι μια ευκαιρία. Από την κάλπη είναι ανάγκη να βγει η αλλαγή των συσχετισμών. Να βγουν ακόμα πιο ισχυρές οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Έχεις και εσύ ευθύνη. Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ δεν αφορά στενά μόνο το ίδιο, είναι απάντηση στην καπιταλιστική κρίση, είναι συμβολή στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Στήριξε το ΠΑΜΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνείς σε όλα με αυτό.
Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος.
Το Ψηφοδέλτιο της
ΕΣΑΚ - ΔΕΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ


1. Αθηναίου Βαγγελιώ (130 Δ.Σ. Κέρκυρας )
2. Βεργίνη Κωνσταντίνα ( Δ.Σ . Άφρας )
3. Βέρμπη Κατερίνα ( Δ.Σ. Μωραϊτικα )
4. Ζαμπάρα Λουκία ( Δ.Σ. Παλαιάς Πόλης )
5. Καρδάμη Μέλπω ( 90 Δ.Σ. Κέρκυρας )
6. Καζιάνη Σοφία ( Δ.Σ .Παλαιάς Πόλης )
7. Κώστα Αγγελική ( Δ.Σ. Παλαιάς Πόλης )
8. Ροσιλόβαλης Στέργιος ( Δ.Σ. Κυνοπιαστών )
9. Τράντος Λεωνίδας (Αναπληρωτής ΠΕ 19 Πληροφορικής)
10. Τσιμπραηλίδου Βάσω (120 Δ.Σ. Κέρκυρας )


Για την Ελεγκτική Επιτροπή


1. Τζόκα Ελένη ( Δ.Σ. Κυνοπιαστών )