Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Σκούρτη για τη μη αδειοδότηση της ΠΑΕ «ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ»

Με έκπληξη και έντονη δυσαρέσκεια πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, με την οποία δεν εγκρίθηκε η αδειοδότηση στον ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ που εκπροσωπεί επάξια την Κέρκυρα και τα Επτάνησα στο πρωτάθλημα της «Σούπερ Λίγκα».
Η απόφαση αντίκειται σε κάθε έννοια δικαίου, αφού σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων της Κερκυραϊκής ΠΑΕ, ο φάκελος ο οποίος...
 κατατέθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ, ήταν σχεδόν τέλειος και εν πάσει περιπτώσει, πολύ πιο πλήρης από το φάκελο άλλης ΠΑΕ, με ισχυρό όνομα, η οποία τελικά αδειοδοτήθηκε.
Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη πατρίδα μας, όπου ο απλός πολίτης βιώνει βαθιά οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση, οι αποφάσεις που δεν εδράζονται σε ηθικούς και νομικούς κανόνες και διαχωρίζουν τους πολίτες σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, είναι ελέγξιμες και προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αποθαρρύνουν δε, τον κάθε επενδυτή, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να επενδύει στον αθλητισμό και στον επαγγελματικό αθλητισμό. Αποτέλεσμα αυτού είναι να χάνονται θέσεις εργασίες και να δημιουργείται μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, περαιτέρω απογοήτευσης και οργής, κυρίως, στον κόσμο του νησιού μας, ο οποίος έχει αγκαλιάσει την ομάδα του τόπου του και έβρισκε μια εναλλακτική πρόταση για να ξεχαστεί από τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει.
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, το νέο Πρωτάθλημα της «Σούπερ Λίγκα» δεν πρόκειται να διεξαχθεί επί ίσοις όροις και στην αφετηρία του θα βρεθούν ομάδες, πρώτης και δεύτερης διαλογής.
Από την πλευρά μας, συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους του ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ και στους φιλάθλους της ομάδας όχι ορμώμενοι από τοπικιστικά κριτήρια, αλλά όπως επιβάλλουν οι κανόνες της ηθικής και του ευ αγωνίζεσθαι.