Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ανακοίνωησ της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ

H συνταγή του μνημονίου που από κοινού εφάρμοσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φέρνει ύφεση και δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ άσχημη, ο δε φοροεισπρακτικός μηχανισμός είναι αποσαθρωμένος.
Διεκδικούμε την κατάργηση του μνημονίου και την αντικατάστασή του με ένα σχέδιο ανάπτυξης, ανασυγκρότησης της πραγματικής οικονομίας, δημοσιονομικής...
εξυγίανσης, με φορολογική και κοινωνική δικαιοσύνη, που θα δώσει στην Ελλάδα μια άλλη προοπτική.
Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν μονομερώς και θα τα κάνουμε άμεσα. Άμεση κατάργηση των νόμων που μειώνουν τον κατώτατο μισθό και το επίδομα ανεργίας κατά 22% και κατά 32% για τους νέους εργαζόμενους. Άμεση κατάργηση του νόμου για τη μετενέργεια, που καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις και οδηγεί σε μειώσεις μισθών εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.
Όσον αφορά το αναλυτικό και επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενόψει των εκλογών της 17ης Ιούνη, αυτό θα δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή 1η Ιούνη. Θα είναι ένα πρόγραμμα πιο επεξεργασμένο, πιο τεκμηριωμένο και πιο κοστολογημένο, εξειδικευμένο, όπως οι καιροί απαιτούν.