Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση Τόμπρου για τη μήνυση κατά του Ν. Δένδια

Αναφορικά με τη σύγχυση που δημιουργήθηκε σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά κατά του υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ Νίκου Δένδια, για τις απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, έχω να δηλώσω τα εξής:
Η ενέργειά μου αυτή ήταν σε γνώση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και του νομικού τμήματος του κόμματος κεντρικά. Από τη μεριά της Γραμματείας δεν υπήρχε...
αρνητική στάση, παρά μόνο από ένα μέλος της που άλλαξε γνώμη 10 λεπτά πριν την κατάθεση της μήνυσης, αλλά όμως η διαδικασία είχε ήδη δρομολογηθεί.
Ο Γραμματέας του ΣΥΝ, Διον. Στραβοράβδης και ο υποψήφιος βουλευτής Στ. Σαμοΐλης όντως δεν ενημερώθηκαν, διότι δεν είναι μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά στην ουσία της συγκεκριμένης πολιτικής πράξης κατά του κ. Δένδια, ισχύουν τα εξής: οι δηλώσεις του παραβιάζουν την διάταξη του άρθρου 191 παρ. 1 του ΠΚ (διασπορά ψευδών ειδήσεων), πράξη που είναι ποινικά κολάσιμη και διώκεται αυτεπάγγελτα.ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΔΕ, ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ «ΘΑΨΙΜΟ» ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.
Τέλος, γνωρίζω πολύ καλά, ότι το πιο ισχυρό πολιτικό κέντρο στην Κέρκυρα είναι αυτό που εκφράζει ο κ. Δένδιας.
Μόνο που σήμερα, δεν είναι πια στο απυρόβλητο

Τάσος Τόμπρoς
Μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ