Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Σκληρή επίθεση Δένδια στο ΠΑΣΟΚ (σ.σ. καιρός ήταν, αρκετά δεν τράβηξε το αστείο της συνεργασίας;;;;)

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης του φακέλου του έργου της Ύδρευσης Κέρκυρας και Παξών έδωσε ο Βουλευτής Κέρκυρας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ.Νίκος Δένδιας.
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Κέρκυρας αφού έκανε μια αναδρομή στην πορεία του έργου από το 2009 έως σήμερα τονίζοντας την αδράνεια που επέδειξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (θυμίζοντας ότι κατά την επίσκεψη του, το Μάρτιο του 2011 στις Βρυξέλες, ενημερώθηκε ότι δεν είχε κατατεθεί ο φάκελος του έργου παρά...
 τα αντιθέτως λεγόμενα έως τότε )αναφέρθηκε στην ενημερωτική επιστολή που απέστειλε στην νέα Υπουργό Ανάπτυξης κα Διαμαντοπούλου αναφέροντας της το ιστορικό του έργου και εφιστώντας της την προσοχή στην καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης του φακέλου του έργου που είναι η 30η Απριλίου .
«Εάν δεν κατατεθεί έως τότε ίσως να μην υπάρχει λόγος συζήτησης, αλλά και αν γίνει αυτό δεν σημαίνει ότι λύνουμε το πρόβλημα μας. Πρέπει να εγγυηθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι μπορούμε να το ολοκληρώσουμε έως το 2015,κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να βρούμε τρόπο δημιουργίας γέφυρας με άλλο πρόγραμμα ή να πούμε ότι θα χρηματοδοτηθεί μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κάτι που όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατο δεδομένης της κατάστασης της χώρας .Σίγουρα όμως θα πρέπει να το παλέψουμε και γι’ αυτό τις επόμενες μέρες θα μεταβώ στις Βρυξέλλες όπου έχω προγραμματίσει να συναντήσω την κα Bourdi, την υπεύθυνη της Regio για τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, για να συζητήσουμε το θέμα της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου αλλά και τη δυνατότητα ολοκλήρωσης του .
Αφετέρου θέλω να ευαισθητοποιήσω και τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την μεγάλη ανάγκη να έρθουν χρήματα στην χώρα μας. Το έργο των φραγμάτων δεν είναι μόνο ένα μεγάλο έργο που μπορεί να λύσει το πρόβλημα ύδρευσης του τόπου μας, αλλά και μια πηγή άμεσης μεταφοράς πόρων στη χειμαζόμενη κερκυραϊκή οικονομία και στην τσέπη του Κερκυραίου πολίτη που περνάει πάρα πολύ δύσκολα.
Είναι κρίμα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε επί 2 χρόνια να στερήσει από την Κερκυραϊκή κοινωνία τα χρήματα αυτά και το τεράστιο αυτό έργο, το απαραίτητο για το μέλλον του τόπου, να είναι στο πάρα πέντε του να χαθεί οριστικά.»


Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας απάντησε σε ερώτηση Δημοσιογράφου σχετικά με τη σύσκεψη που έγινε στην Κεφαλονιά για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων τονίζοντας ότι δεν παρέστη εξαιτίας του γεγονότος ότι θεωρεί την όλη συζήτηση προεκλογική φιέστα αφού το ΠΑΣΟΚ το μόνο που έχει κάνει για την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά στην περίοδο διακυβέρνησης του είναι να σταματήσει όλα τα έργα που είχαν δρομολογηθεί .
« Η χώρα είναι σε κρισιμότατη στιγμή και όλοι οφείλουμε να δείχνουμε την ανάλογη σοβαρότητα. Όσον αφορά το θέμα των υδρογονανθράκων υπάρχει γενικότερα θέμα εκμετάλλευσης του τεράστιου ορυκτού και ενεργειακού πλούτου της χώρας. Θέμα πολύ σημαντικό που σε πολλές περιπτώσεις άπτεται και των εθνικών μας θεμάτων (το «Πιρι Ρεις» ήταν στο Αιγαίο χθες και δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ σε ποια φάση βρισκόμαστε) όμως, όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν με σοβαρότητα και όχι παραμονές εκλογών. Βεβαίως υπάρχει θέμα αντισταθμιστικών οφελών για τις τοπικές κοινωνίες, υπάρχει θέμα επιβίωσης του τουριστικού προϊόντος και πολλά άλλα θέματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη όμως όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν από τη νέα κυβέρνηση.
Άλλωστε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως υπεύθυνη για την ακύρωση του προγράμματος της ΝΔ για το θέμα των αγωγών. Η προσπάθεια μας ήταν η χώρα να γίνει ενεργειακός κόμβος και για να γίνει αυτό θα περνούσαν τρεις αγωγοί. Ο αγωγός προς την Ιταλία που θα περνούσε βόρεια της Κέρκυρας. Ο Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη ο οποίος καταγγέλθηκε από τους Βούλγαρους και ο south stream για τον οποίο επίσης δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Θέματα όλα στρατηγικής σημασίας που επί 2,5 χρόνια έχουν εγκαταλειφθεί και τώρα παραμονές εκλογών διοργανώνουν φιέστες..»


Η εκτίμηση του σχετικά με τη δυνατότητα της ΝΔ να εκλέξει δύο βουλευτές στο Νομό Κέρκυρας ήταν ένα ακόμη ερώτημα που τέθηκε.
«Οφείλω να ομολογήσω ευθέως ότι ο στόχος της ΝΔ δεν μπορεί να είναι οι δύο έδρες διότι σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό σύστημα για να γίνει αυτό πρέπει η ΝΔ να κερδίσει ποσοστό μεγαλύτερο του 50%. Πιστεύω στην κρίση των συμπολιτών μας ότι θα μας δώσουν μια ισχυρή προώθηση αλλά δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε τόσο ψηλά ποσοστά.»




Στη συνέχεια ο κ.Δένδιας απάντησε σε ερώτηση Δημοσιογράφου σχετικά το αν θα παραστεί στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου λέγοντας: « θα είναι μέλος της τριμελούς αντιπροσωπείας του κόμματος στην κεντρική παρέλαση της Αθήνας διότι όπως όλοι γνωρίζετε ο Πρόεδρος της ΝΔ κ.Σαμαράς θα βρίσκεται στην Μαδρίτη»