Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για το έργο του θεάτρου «ΦΟΙΝΙΚΑΣ», στην Κέρκυρα

Υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια, με στόχο να διερευνηθούν οι τρόποι ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να συνεχισθεί το έργο της ανάπλασης του θεάτρου «Φοίνικας».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Κέρκυρας, Σπυρίδων Μωραίτης, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Π.Ι.Ν...
, Πέτρος Οικονόμου, η Προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Τένια Ρηγάκου, η Ευγενία Γερούση, Διευθύντρια Βυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Σύμβουλος του Περιφερειάρχη, Ι. Ροδίτης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκε η δυνατότητα να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να συνεχισθούν απρόσκοπτα οι εργασίες ανάπλασης του Θεάτρου «Φοίνικας», οι οποίες είχαν διακοπεί, μετά από παρέμβαση της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όταν διαπιστώθηκαν παρεμβάσεις επί των τειχών (προμαχώνας Ραϋμόνδου).
Κοινή πρόθεση όλων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη ήταν να υπερκερασθούν τα προβλήματα και να υπάρξει αγαστή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες εντός των χρονοδιαγραμμάτων το Νοέμβριο του 2013.