Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

O ΛΑ.ΟΣ. ενημερώνει....

Ως Ν.Ε.Κερκύρας οφείλουμε να ενημερώσουμε το πολυπληθές κοινό των φίλων και στελεχών του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού στο νησί μας αλλά και την κοινή γνώμη μέσω των Μ.Μ.Ε. σχετικά με τις εξελίξεις και την μη ψήφιση του μνημονίου, προς αποφυγήν των διαφόρων ανυπόστατων πληροφοριών που κυκλοφορούν οι διάφοροι “φίλοι” μας.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι στις 13-11-2011 ο κ. Καρατζα-φέρης είχε καλέσει τους νεοορισθέντες υπουργούς και υφυπουργούς του...
κόμματος μας (βλ. σχετικό δελτίο τύπου του ΛΑΟΣ της 14-11-2011) και τους είχε επισημάνει α) συνετό τρόπο συμπεριφοράς προς τον πολίτη και β) τα τρία σημεία που αποτελούν κόκκινες γραμμές στήριξης της κυβερνήσεως Παπαδήμου, ήτοι: 1) ουδεμία μείωση μισθών και συντάξεων, 2) ουδεμία εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και 3) ουδέν πλιάτσικο δημοσίας περιουσίας.
ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Είμαστε επίσης υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι το κείμενο του νέου μνημονίου, το δήθεν προερχόμενο από τις διαπραγματεύσεις που έκανε η τρόικα με την κυβέρνηση, περιήλθε σε γνώση μας (και δη στα αγγλικά) τις αρχές της περασμένης εβδομάδος και όχι εδώ και δυο μήνες όπως κάποιοι αφήνουν να διαρρέει. Ο χρόνος εμπεδώσεως των εις αυτό περιλαμβανομένων συνθηκών ήταν ελάχιστος, αφού το κείμενο είναι νομικά “πυκνό” γεγονός που ανάγκασε τον κ. Καρατζαφέρη να ζητήσει να του παρασχεθούν διαβεβαιώσεις από το Ελεγκτικό Συμβούλιο για το σύννομο της νέας σύμβασης καθώς και από την Τράπεζα της Ελλάδος για το αν τελικά θα μας βγάλει από την κρίση και θα λύσει το πρόβλημα μας, απαντήσεις που μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει. Εν όψει των ανωτέρω ο κ. Καρατζαφέρης απαίτησε από τον πρωθυπουργό την παράταση της προθεσμίας ψηφοφορίας για τρεις εβδομάδες, ώστε να μην εμφανιστεί το θλιβερό φαινόμενο της Κυριακής όπου κατά την ψηφοφορία ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΕΠ’ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ! Φαινόμενο που επιβεβαιώθηκε ως ισχύον και στο πρώτο μνημόνιο (βλ. δηλώσεις κ. Χρυσοχοΐδη και Κατσέλη).

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Κατά το διάστημα των διαπραγματεύσεων ήταν σαφής η αδηφάγος διάθεση που υπάρχει από την μεριά κυρίως των Γερμανών. Τους τελευταίους 3 μήνες εμπεδώθηκε η βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά Γερμανι-κή κυριαρχία. Άλλη είναι η ρότα και η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Μπαρόζο και του Ολι Ρεν, και άλλη αυτή που ακολουθεί και διατάζει η κ. Μέρκελ. Καθημερινά αυξάνοντο τα βάναυσα υφεσιακά μέτρα που μας ζητούσαν να ακολουθήσουμε. Αυτό δεν θα μας βγάλει από την κρίση. Θα μας προλάβει η επανάσταση και η εξέγερση του κόσμου που πεινά και υποφέρει. Αυτά ο κ. Καρατζαφέρης τα ανέλυσε και ενημέρωσε εγγράφως και τους άλλους αρχηγούς καθώς και στον Πρωθυπουργό. Έστειλε το τελευταίο διάστημα 3 επιστολές και 2 υπομνήματα στον Πρωθυπουργό. Ώστε δεν ήταν μια στιγμιαία έκρηξη η πράξη αγανάκτησης που τον έκανε να φύγει από την κυβέρνηση, πολλώ δε μάλλον η δημοσκοπική αναγκαιότητα. Αλλωστε ως κόμμα πάντα διαψεύδαμε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Πάντα μας έδιναν χαμηλότερα ποσοστά τα οποία στην πράξη όμως πάντα διαψεύδονταν. Λαμβάναμε πάντα υψηλότερα ποσοστά. Δεν μας ενδιαφέρει τι λένε οι «βαλτοί» ενός συστήματος που η παρουσία μας τους ενοχλεί και αυτή η ενόχληση είναι ο έπαινος μας. Μας ενδιαφέρει μόνο τι λέει η συνείδηση μας και το πατριωτικό μας καθήκον. Ο ΛΑΟΣ είναι ένα πατριωτικό κόμμα. Δεν είναι νεοφιλελεύθερο, ή σοσιαλιστικό. Αν ο καθένας δεν μπορεί να παρακολουθήσει τον πατριωτικό λόγο, είναι δικό του πρόβλημα. Δεν θα βάλουμε καμία “καρέκλα” της εξουσίας δεν είναι πάνω από το “σκαμνάκι” της Ελλάδας μας.
ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Ο ΛΑΟΣ έκανε την μεγάλη επιλογή του με ομόφωνη απόφαση των 125 μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Ομόφωνα η Κεντρική Επιτροπή, επιβεβαιώνει αυτή την πολιτική. Την Τρίτη στην Κ.Ο. ο Πρόεδρος ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσαμε να παραμείνουμε στη συγκυβέρνηση και ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία. Είχε πει ότι επειδή είναι μια μεγάλη, σκληρή και σημαντική απόφαση αυτό που καλούμεθα να λάβουμε, όσοι από τους βουλευτές μας δεν συμφωνούν, μπορούν να φύγουν τώρα, ως φίλοι. Αλλά τώρα, όχι μετά γιατί μετά θα υπάρχει πόνος. Δεν το έκαναν. Θα μπορούσαν να πουν την Τρίτη «διαφωνούμε, γεια χαρά». Εν τέλει, και οι 15 βουλευτές ψήφισαν την πρόταση του Προέδρου, συμπεριλαμβανομένων και των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη. Δεν ξέρει κανείς μας τι συνέβη στο διάστημα που μεσολάβησε από την Τρίτη το απόγευμα μέχρι την Παρασκευή που έγινε η Συνέντευξη Τύπου. Κάποιοι μιλούν για “βέρτιγκο”, ότι δηλαδή, ίσως τους επηρέασε η γρήγορη ανέλιξη, επέβαλε κάποια άλλη πολιτική και τους έκανε να χάσουν τον προσανατολισμό τους. Δεν θα το ψάξουμε και ούτε μας ενδιαφέρει. Θεωρούμε όμως, ότι όλα αυτά, είναι μια ευτυχής εξέλιξη, γιατί ξεκαθάρισαν τα «α» από τα «β». Τώρα πλέον ξέρουμε ποιοι είμαστε στον πατριωτικό χώρο, ποιοι λέμε «όχι» . Είμαστε πολλοί περισσότεροι γιατί σε αυτούς προστέθηκαν και οι άνθρωποι που είχαν το θάρρος να πουν όχι στα κόμματά τους. Ενισχύεται ο ευρύτερος πατριωτικός χώρος σε όλα τα κόμματα στον ισοπεδωτικό λόγο που απαιτεί και επιβάλει χωρίς πολλές αντιρρήσεις η κ. Μέρκελ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Για πολλοστή φορά θα υπενθυμίσουμε ότι οι βουλευτές μας ψήφισαν μόνο το άρθρο 1 του πρώτου Μνημονίου για να εκταμιευτούν τα χρήματα. Δεν ψήφι-σαν το Μεσοπρόθεσμο όπως έπραξε η ΝΔ.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Δεχθήκαμε να συμμετάσχουμε στη συγκυβέρνηση για να μπορούμε να φρε-νάρουμε καταστάσεις και άσχημες εξελίξεις. Ζητούσαν μειώσεις στις στρατιωτικές δαπάνες. Δεν υπήρχαν κονδύλια για καύσιμα στο στρατό και στο στόλο. Πως θα έφευγαν ξαφνικά από το δημόσιο 150.000 άτομα; Θα καταστρεφόταν η ζωή τους. Ζητήσαμε να φύγει από την χώρα ο διπλάσιος αριθμός λαθρομεταναστών από όσους θα έφευγαν από το δημόσιο. Έχουμε πλέον την νόρμα της Μέρκελ που δεν έχει υιοθετήσει το Ευρωκοινοβούλιο και η ΕΕ. Διαφωνούμε ριζικά με αυτά που γίνονται και θεωρούμε τον κ. Τόμσεν ανεπιθύμητος στη χώρα μας. Υπήρχε μια επιστολή στο αγγλικό κείμενο που είχε παραληφθεί από το αντίστοιχο ελληνικό, βάσει της οποίας οι Έλληνες πολιτικοί, όσο καιρό θα πολιτεύονταν, δεν θα έχουν δικαίωμα να κάνουν άλλη πολιτική από αυτή που επιβάλει σήμερα η κ. Μέρκελ. Δεν θα μπορούμε να ασκήσουμε δηλαδή την πολιτική που συμφέρει τον τόπο μας και την πατρίδα μας. Αυτό δεν το κάνουν ούτε ραγιάδες, ούτε «Νενέκοι». Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο κ. Σαμαράς που έχει πράγματι δείξει στοιχεία πατριωτισμού δεν θα αναγκαστεί να υπογράψει την ευτελιστική επιστολή για την Ελλάδα και για το πολιτικό σύστημα.
Κανένας εχέφρων Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να διαφωνήσει με την λογική ότι πρέπει να μείνουμε όρθιοι με φρόνημα και να προσπαθήσουμε. Εμείς θα σώσουμε την Ελλάδα. Αυτοί βάζουν προτεραιότητα να εξασφαλιστούν οι δα-νειστές μας. Να αλλάξουν τα ομόλογα τους με καινούργια ισχυρά 3 Α. Θα δο-θούν 30 δις στις τράπεζες για ανακεφαλαίωση. Μόνο 6 δις θα δοθούν στην Ελλάδα για πληρωμές στην εσωτερική αγορά. Η Ελλάδα τελικά τι θα πάρει; Τίποτα;
Η τελευταία πράξη υποχωρήσεως του Προέδρου μας για να συμμετέχει, ήταν η πρόταση του, τις μετοχές που θα πάρουμε από τα 30 δις που θα δοθούν στις τράπεζες να τις δώσουμε στα Ταμεία. Τα Ταμεία που έχουν «πεθάνει». Δώστε τους τα 30 δις σε μετοχές για να ανασάνουν λίγο. Του είπαν «όχι». Θα τα κρατήσουν οι τράπεζες. Σε αυτό διαφωνούσε.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ
Θα σωθεί η Ελλάδα μόνο αν μας δώσουν μια περίοδο 5ετους χάριτος να μην πληρώνουμε τόκους για την αναπροσαρμογή και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Στη συνέχεια, να πληρώνουμε 10 δις ετησίως μέχρι εξοφλήσεως με επιτόκιο 1%, δηλαδή αυτό που χρεώνει η ΕΚΤ στις τράπεζες. Μόνον έτσι θα δημιουργήσουμε ανάπτυξη, μέσω της οποίας θα μπορούμε να αποπληρώνουμε τις δόσεις μας. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Το υπάρχον μνημόνιο δεν βγαίνει πέρα. Εξ άλλου οι συνεχείς μεταλλασσόμενες αξιώσεις και οι απαιτήσεις της τρόικα είναι προσβλητικές και απαξιωτικές τόσο για το πολιτικό σύστημα της χώρας, όσο και για τον Ελληνικό λαό. Ενώ είχαν συμφωνήσει κατ’αρχάς οι ισχυρότεροι πολιτικοί άνδρες της Ελλάδας τα μέτρα που θα λαμβάνονταν, έπρεπε να τηλεφωνήσει ο κ. Βενιζέλος στον κ. Τόμσεν για να πάρει την τελική έγκρισή τους… Αυτό είναι αδιανόητο. Είδαμε ότι δεν υπήρχε καμία προοπτική. Δεν μας βγάζει πουθενά αυτή η τακτική της τρόικα. Δεν περπατά αυτό το μνημόνιο. Εις αυτά ήρθε η επιβεβαίωση μας με τις χθεσινές δηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις των ηγετών των σοσιαλιστικών κομμάτων και των πρασίνων της Ευρώπης. Όλοι τους καταφέρονται εναντίον της τρόικας και των αυθαιρεσιών της. Οι προτάσεις της φέρνουν και επιβεβαιώνουν την κρίση και την ύφεση. Δεν εμπεριέχουν καμία προοπτική και σχέδιο για ανάπτυξη του τόπου. Μόνο μέτρα και ε-πιβαρύνσεις που προσθέτουν στην κοινωνική αδικία και βάζουν δυναμίτιδα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής της χώρας μας.