Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή Βουλευτών ΠΑΣΟΚ και άρθρο- απάντηση- παρέμβαση της "ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΧΩΡΑΣ"

Οι παρακάτω βουλευτές Γρηγόρης Νιώτης, Ροδούλα Ζήση, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Χρήστος Μαγκούφης, Κυριακή Τεκτονίδου, Γιάννης Διαμαντίδης και Ηλίας Θεοδωρίδης υπέγραψαν και απέστειλαν προς τον Πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο , τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργο Παπανδρέου, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργο Καρατζαφέρη την παρακάτω επιστολή:...
Οι Έλληνες βουλευτές καλούμαστε και πάλι να δώσουμε ψήφο σε νέα, σκληρά και άδικα μέτρα τα οποία περιορίζουν το βιοτικό επίπεδο του λαού και οδηγούν τη χώρα σε διεύρυνση της ύφεσης.
Ενώπιων μας, οι δανειστές μας θέτουν και πάλι το δίλλημα: ή παίρνετε τα μέτρα ή οδηγείτε τη χώρα στη χρεοκοπία.
Είναι φανερό ότι ζούμε ιστορικές στιγμές. Οι αποφάσεις μας θα καθορίσουν για πολλά χρόνια την εθνική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική οργάνωση της χώρας. Τις μεγάλες επιλογές της σε σχέση με το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Θα καθορίσουμε τη δυνατότητα της πατρίδας μας να βγει οριστικά από την κρίση.
Δυστυχώς η αστοχία των μέτρων συνίσταται ότι το βάρος το πληρώνουν μονόπλευρα οι μικρομεσαίοι. Η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή (ΦΠΑ – εισφορές), η διαφθορά και η ατιμωρησία εξακολουθούν να είναι κυρίαρχες στην κρατική, κοινωνική, και οικονομική οργάνωση του τόπου με αποτέλεσμα πολλοί «έχοντες» να αποφεύγουν την ανάλογη συμμετοχή τους στα βάρη. Η δραματική αυτή συγκυρία – με τα πάντα να διακυβεύονται υπέρ και εις βάρος του λαού και του τόπου – απαιτεί συνευθύνη και έντιμη συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων στις κρίσιμες αποφάσεις και τη διαχείριση τους.
Είναι αυτονόητο ότι καλούμαστε ‐ υπό την πίεση κομματικών υπολογισμών – να ψηφίσουμε σκληρά και άδικα μέτρα υπό το πρίσμα της επικείμενης καταστροφής και αμέσως μετά – ορισμένες πολιτικές δυνάμεις – ζητούν άμεση προσφυγή σε εκλογές, χωρίς να υπολογίζουν ότι κατ΄ αυτό τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο το σχέδιο διάσωσης της χώρας.
Η σημερινή κυβέρνηση Παπαδήμου έχει πολύ μεγάλη κοινοβουλευτική στήριξη χωρίς προηγούμενο, θεωρείται δε απολύτως αναγκαία η παραμονή της στη διακυβέρνηση για όσο χρόνο απαιτείται για την ψήφιση και υλοποίηση των μέτρων διάσωσης της χώρας αλλά και την επίτευξη του στρατηγικού στόχου του 2012 για πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του έτους.
Απευθυνόμαστε σε όλους όσους θα πάρουν τις αποφάσεις για τις πολιτικές εξελίξεις και ζητούμε:
1. Να μην διακοπεί ο πολιτικός βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά αντίθετα να στηριχθεί ‐ πιθανώς μετά από ένα δομικό ανασχηματισμό ‐ ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης υλοποίηση των αποφάσεων διάσωσης της χώρας.


2. Να δεσμευτούν τόσο η κυβέρνηση Παπαδήμου, όσο και τα πολιτικά κόμματα που τη στηρίζουν, ότι αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων θα φέρει και θα ψηφίσει στη Βουλή νέα και ισοδύναμα μέτρα, με στόχο την ανακούφιση των πληττόμενων μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων, όπως :
α. Νομοσχέδιο με το οποίο θα απαγορεύονται ‐ λόγω έκτακτων συνθηκών για μια τριετία – οι συναλλαγές σε ρευστό – άνω των 100 ευρώ – ενώ θα προσφέρονται κίνητρα σε καταναλωτές και εμπόρους (επιστροφή φόρου 5% και 2% αντιστοίχως για τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών, χρεωστικές κάρτες ή κάρτες αναλήψεων) ώστε να αντληθούν πόροι έως και 20 δις ευρώ από τον «κλεμμένο» ΦΠΑ και τη φορολογία εισοδήματος φυσικών νομικών προσώπων.


β. Αντίστοιχο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διατραπεζική διαχείριση των ασφαλιστικών εισφορών σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, ώστε να αντληθούν πόροι για τα καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία.
γ. Νομοσχέδιο για την επείγουσα αναδρομική εφαρμογή του πόθεν έσχες σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 ως το 2012, με κατά προτεραιότητα επιλογή ελέγχου όσων από το 2000 «έβγαλαν» ποσά άνω των 50.000 ευρώ στο εξωτερικό, με ταχύτατες και ευέλικτες διαδικασίες και προβλέψιμη μείωση προστίμων σε όσους «παλιννοστήσουν» τις καταθέσεις τους από το εξωτερικό σε ελληνικές τράπεζες, και μάλιστα παράλληλα με την τυχόν εφαρμογή συμφωνιών τύπου Γερμανίας ‐ Ελβετίας, τις οποίες επικροτούμε και ζητάμε την επέκτασή τους και σε άλλα κράτη.


Ταυτόχρονα θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να υλοποιηθούν στο ίδιο χρονικό διάστημα επείγοντα μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων μικρομεσαίων οικογενειών όπως:
«Κούρεμα» των επιτοκίων των δανείων νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αναγκαστική επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης.


Επιβολή σκληρών, εξοντωτικών ποινών σε όσους μετέρχονται συστηματικές διαδικασίες για επίτευξη παράνομου κέρδους στην εμπορία προϊόντων, ταυτόχρονη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για επίτευξη της ανάλογης μείωσης των τιμών, τουλάχιστον 40%.


Καλά όσα λένε οι βουλευτές. Όμως όχι όλα. Ρίχνουν τα «φιλολαϊκά…» μέτρα και το διακύβευμα είναι άλλο: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ούτε λίγο ούτε πολύ δε θέλουν εκλογές. Γιατί ρε παλικάρια; Από πότε η διενέργεια εκλογών βλάπτει τη δημοκρατία και τη χώρα;
Από πότε θα πρέπει ο λαός να βγάζει το σκασμό έναντι πινακίου φακής και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης ;
Γιατί αυτοί οι τόσο ευαίσθητοι βουλευτές δεν σκέφτονται να παραχωρήσουν την περιουσία τους υπέρ πατρίδος;
Γιατί όλοι αυτοί που παριστάνουν τους αντιστασιακούς δεν καλούν τους συναδέλφους τους στο πολιτικό σύστημα να (πρώην πρωθυπουργούς, -πρώην προέδρους Δημοκρατίας, ιερείς, δικαστές, στρατηγούς, ναυάρχους πτεράρχους, πρώην και νυν υπουργούς, υφυπουργούς, γ. γραμματείς υπουργείων, βουλευτές, προέδρους και λοιπούς Διοικητικών Συμβουλίων Οργανισμών, κλπ κλπ ), γιατί δεν καλούν όλους αυτούς να δώσουν την περιουσία τους για τη σωτηρία της πατρίδος;
Γιατί όλοι οι ψευτόμαγκες και ψευτοσωτήρες θέλουν να «κάνουν το καθήκον τους» με το δικό μας μισθό και τη δική μας σύνταξη και όχι με το μισθό και τη σύνταξη της μάνας τους και του πατέρα τους προς παραδειγματισμό και όλων ημών;
Γιατί αφήνουν εμάς άνεργους και πεινασμένους και δεν αφήνουν χωρίς εργασία και χωρίς εισόδημα κανέναν από το σόϊ τους;
Γιατί «περιθάλπτουν» και φροντίζουν φίλους, κολλητούς και συγγενείς των ιδίων και των πολιτικών στελεχών τους;
Γιατί εμείς δεινοπαθούμε και δεν ακούμε να δεινοπαθεί κανένας εκ των μελών νυν και πρώην του πολιτικού συστήματος του εξαχρειωμένου κράτους των Αθηνών;
Περιμένουμε από τους παραπάνω- αν τόσο αγαπούν το λαό, αν τόσο τον συμπονάνε- μαζί με όλους με όλους τους άλλους που κατά καιρούς δήλωσαν ότι «αγωνίζονται» υπέρ του λαού (τάχα μου), να υποβάλλουν την παραίτησή τους, να δώσουν στην Ελλάδα και το Ελληνικό Δημόσιο την περιουσία τους για να μειωθεί το έλλειμμα και το χρέος αλλά και για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.


Στην Ελλάδα μία ιδέα άνθισε: Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ. Ας υπηρετήσουν αυτή τη γενική αρχή της Ελληνικής Ιστορίας και όλα τα άλλα τα συζητάμε: Ποιος είναι προδότης και ποιος πατριώτης, ποιο είναι το καλό και ποιο το καλό της πατρίδας- όση έχει απομείνει….