Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Σειρά σημαντικών δράσεων συνεργασίας αποφασίστηκαν στη συνάντηση του Δήμαρχου Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλή με τον Αντιδήμαρχο του Arezzo Michele Colangelo

Τις βάσεις συνεργασίας ανάμεσα στους δύο Δήμους, έθεσαν σήμερα ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής με τον Αντιδήμαρχο του Arezzo Ιταλίας Michele Colangelo, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο (Σαν Τζιάκομο).
Ο κ. Colangelo, εκπροσωπώντας το Δήμο Arezzo, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δήμαρχου της περιοχής του και εξέφρασε την πρόθεση να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο περιοχών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της προβολής των τοπικών προϊόντων.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής είχε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει...
στην πρώτη αυτή συνάντηση μεταξύ των δύο Δήμων και παραγωγούς τοπικών προϊόντων, με σκοπό την προώθησή τους στο εξωτερικό. «Πλέον εγκαινιάζουμε νέους τρόπους προβολής της Κέρκυρας και στην προσπάθειά μας αυτή θα προωθήσουμε με κάθε τρόπο τα προϊόντα που παράγουμε σε όλες τις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού» τόνισε ο κ. Τρεπεκλής.


Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου φιλίας που θα υπογραφεί ανάμεσα στις δύο περιοχές, θα γίνει συνάντηση με τον Δήμαρχο του Arezzo, στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Μιλάνου, που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα ο Δήμος Κέρκυρας προγραμματίζει σειρά πρωτότυπων δράσεων για την ιταλική πόλη, όπου αφίσες της Κέρκυρας θα κατακλύσουν την Πλατεία Duomo του Μιλάνου, προωθώντας το κερκυραϊκό τουριστικό προϊόν.


Οι κερκυραίοι παραγωγοί παρουσίασαν ενδεικτικά στους εκπροσώπους του Arezzo, τοπικά προϊόντα, όπως κρασί, κερκυραϊκά αλλαντικά, κουμ κουάτ, μπύρα, βιολογικό μέλι κ.α. Ο Αντιδήμαρχος του Arezzo εντυπωσιάστηκε από την κερκυραϊκή υποδοχή και προσκάλεσε τον Δήμαρχο Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλή, να παρουσιάσει τα κερκυραϊκά προϊόντα, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, στις μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην ιταλική πόλη και περιλαμβάνουν έκθεση αντίκας, προϊόντων και παραδοσιακές γιορτές.


Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ζήτησε επιπλέον να υπάρξει πρόβλεψη για επαφές των ντόπιων επιχειρηματιών με ιταλούς επιχειρηματίες, ενώ ανταπέδωσε την πρόσκληση στον Αντιδήμαρχο του Arezzo για την 21η Μαΐου, ημέρα επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.




«Εγκαινιάζουμε σήμερα μια πολύ σοβαρή συνεργασία στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της προώθηση των προϊόντων μας και θα ακολουθήσει το βράδυ μια συνάντηση των εκπροσώπων του Arezzo με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της Κέρκυρας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής, κάνοντας λόγο για εξωστρέφεια της Κέρκυρας και αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών προς όφελος της τοπικής οικονομίας.


Οι δύο πλευρές επίσης συμφώνησαν στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας να υπάρξει πρόβλεψη για τουριστική προβολή της Κέρκυρας στο Arezzo και αντίστροφα, συνεργασία που θα επικυρωθεί στην αμέσως επόμενη συνάντηση των εκπροσώπων των δύο Δήμων.


Επισημαίνεται ότι το Arezzo βρίσκεται στην Τοσκάνη, στην Βόρεια Ιταλία, σε μικρή απόσταση από την Πίζα, την Φλωρεντία και την Σιένα και έχει πληθυσμό 340.000 κατοίκους, ενώ στην ευρύτερη περιοχή κατοικούν 3.600.000 κάτοικοι.