Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟ ΚΚΕ

Είναι γνωστό ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε την Τετάρτη 25-1-12 συζητήθηκε για μια ακόμη φορά το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών και, ιδιαίτερα, το πρόβλημα που προέκυψε με την μετεγκατάσταση της ιχθυοκαλλιέργειας-φάντασμα- από την περιοχή Μπούκαρη στα νησιά Περιστερές ή Καπαρέλι. Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο προέκυψε ένα πρωτοφανές για τα χρονικά της Κέρκυρας πρόβλημα, όπου...
 ενθαρρυμένη η εταιρεία ιδιοκτήτρια των ιχθυοκαλλιεργειών, από την αδράνεια των τοπικών αρχών, άρχισε να αποστέλλει εξώδικα.
Έστειλε εξώδικο στον συναγωνιστή και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση τον Σταμάτη Πελάη, για όσα είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για περισσότερες λεπτομέρειες θα αναφερθεί ο συναγωνιστής ο Σταμάτης.


Η προκλητικότητα των ανθρώπων που έχουν τις ιχθυοκαλλιέργειες στο Βαθύ και στο Καπαρέλι δεν έχει πλέον όριο, αφού μπροστά στη γενική κατακραυγή όλων των πολιτικών φορέων, ολόκληρης της Κερκυραϊκής κοινωνίας, για αυτό που πάνε να εγκαταστήσουν, αντί να προχωράνε αφενός σε απομάκρυνση και των παλιών εγκαταστάσεων, αλλά και αφετέρου να μην μετεγκατασταθούν στο Καπαρέλι, αποδεχόμενοι την άποψη, τη γνώμη και τη θέληση της τοπική κοινωνίας και ολόκληρης της Κέρκυρας γενικότερα με τις θεσμικές της εκφράσεις, προχωράνε και σε μια προσπάθεια εκφοβισμού, σε μια προσπάθεια απειλής κατά όσων στέκονται αποφασιστικά και δυναμικά απέναντι σε αυτή τους την αυθαιρεσία. Έτσι λοιπόν προχωρήσανε σε εξώδικη καταγγελία, με την όποια, ούτε λίγο ούτε πολύ, βάζουν ζήτημα γιατί εγώ απαίτησα να εφαρμοστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αυγούστου, η όποια έλεγε ότι υπάρχουν τα πρωτοκολλά κατεδάφισης τα οποία δεν έχουν εκτελεστεί για τις εγκαταστάσεις στο Βαθύ της εταιρείας και καλούσε η απόφαση αυτή την Περιφέρεια να προχωρήσει στην κατεδάφιση. Σε περίπτωση που η Περιφέρεια, που τόσα χρόνια δεν έχει προχωρήσει σε αυτή την ενεργεία, ως όφειλε, δεν το έκανε μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, τότε ο Δήμος με δικά του μέσα θα πήγαινε να εφαρμόσει εκεί τη νομιμότητα. Επειδή εγώ απαίτησα από τον Δήμο να εφαρμόσει την απόφαση του αυτή, επιχειρεί με ένα εξώδικο η εταιρία να με καταγγείλει και να με θεωρήσει και υπεύθυνο αν πιθανά υπάρξουν οι οποιεσδήποτε φθορές στις εγκαταστάσεις της. Να ξεκαθαρίσουμε το εξής : ότι αποφάσεις του Δ.Σ, οι οποίες μάλιστα είναι και ομόφωνες, ό,τι και να λένε αυτές οι αποφάσεις, εμείς θα πηγαίνουμε να τις εκτελούμε! Θα είναι πρώτη προτεραιότητα η εκτέλεση αυτών των αποφάσεων, πέρα από οποιοδήποτε «τερτίπι» και πέρα από οποιοδήποτε διαδικαστικό ή νομικό ζήτημα. Προέχει η απόφαση του κερκυραϊκού λαού, μέσα από τα θεσμικά του όργανα, αλλά και μέσα από το ανώτερο εκλεγμένο τοπικό όργανο, το Δ.Σ, από το οτιδήποτε άλλο. Επομένως δεν πρόκειται να φοβηθούμε κανέναν σε ότι αφορά την εκτέλεση των αποφάσεων του Δ.Σ. Παράλληλα να πούμε ότι το μπαλάκι, σχετικά με φθορές κ.λπ., το γυρίζουμε πίσω. Η οποιαδήποτε φθορά συμβεί, που δεν θα είναι οργανωμένη και συντεταγμένη απόφαση εκτέλεσης της βούλησης του Δ.Σ. , θα αποτελεί, κατά την άποψή μας, προβοκάτσια! Και μόνο τέτοια μπορεί να είναι. Εμείς στις αποφάσεις του Δ.Σ, στην απόφαση του κερκυραϊκού λαού, θα είμαστε, όπως και αν αυτή εκφραστεί και αποφασιστεί να εκτελεστεί, χωρίς κανένα φόβο. Δεν τους φοβόμαστε, ούτε αυτούς, ούτε οποιουσδήποτε άλλους που θέλουν να καταπατήσουν τα πάντα σε αυτόν τον τόπο προκειμένου να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους. Πρώτα από όλα υπάρχει η Κέρκυρα, υπάρχουν οι δημοκρατικοί θεσμοί, υπάρχει η οικονομική δραστηριότητα αυτού του τόπου και υπάρχουν και οι ανάγκες των Κερκυραίων πολιτών. Αυτά είναι σε προτεραιότητα!