Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Υψηλή η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση της Ομάδας ΔΙ.AΣ.

Η Ομάδας ΔΙ.ΑΣ λειτουργεί βάση ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού με σκοπό την στοχευμένη και εμφανή αστυνόμευση και ανταποκρίνεται στην ανάγκη ταχείας και άμεσης επέμβασης.
Η πρόληψη και η άμεση καταστολή εγκληματικών ενεργειών σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος με τον χαρακτήρα της ταχείας επέμβασης αποτελούν τους πυλώνες λειτουργίας και...
 δραστηριοποίησης της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.
Αποτιμώντας τη μέχρι σήμερα πορεία της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για το έτος 2011, διαπιστώνονται αυξημένα ποσοστά επιχειρησιακής ανταπόκρισης, σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της.
Από την ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των στατιστικών στοιχείων των ελέγχων, προσαγωγών και συλλήψεων προκύπτει ότι:
o Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 262 συλλήψεις το 2011 γεγονός που
αντιστοιχεί σε 22 συλλήψεις σε μηνιαία βάση κατά μέσο όρο.
Οι συλλήψεις σε σχέση με το 2010 είναι αυξημένες κατά 181% καθώς είχαν πραγματοποιηθεί 93 συλλήψεις.
o Από τις συλλήψεις αυτές, οι (57) περιπτώσεις αφορούν ναρκωτικά και
οι (24) κλοπές και διαρρήξεις. Για κατοχή παράνομου οπλισμού συνελήφθησαν (15) άτομα. Ακόμα συνελήφθησαν, το ίδιο χρονικό διάστημα,
(39) φυγόποινοι και (103) μη νόμιμοι μετανάστες.
o Ιδιαίτερα αυξημένη καταγράφεται και η δραστηριότητα της ομάδας
ΔΙ.ΑΣ. στους αστυνομικούς ελέγχους και στους λοιπούς τομείς προληπτικής παρουσίας και δράσης. Ενδεικτικά, το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν ελεγχθεί (5498) οχήματα και (8292) άτομα. Ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν (1484) προσαγωγές ατόμων στις Αστυνομικές Υπηρεσίες εκ των οποίων οι 490 ήταν αλλοδαποί.
o Η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ ανταποκρίνεται καθημερινά σε δεκάδες κλήσεις- σήματα
του κέντρου (100) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας.
Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην συγκεκριμένη Υπηρεσία ακολουθούν ειδική εκπαίδευση και επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται σε καθημερινή βάση στις τρέχουσες ανάγκες αστυνόμευσης.