Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝ:Παραδίδουν την Υγεία στα μεγάλα συμφέροντα- ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ !!

Με κινητοποιήσεις ξεκίνησε το 2012 στο χώρο της υγείας.
Οι ακολουθούμενες μνημονιακές πολιτικές, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια:
• στην υποβάθμιση του δημόσιου και κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος,
• στην επιστημονική και επαγγελματική υποβάθμιση των γιατρών,
• στην παραπέρα υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών,
• στην οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.
Με το νέο Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), το μόνο που...
γίνεται είναι το «στρίμωγμα» των 9.500.000 ασφαλισμένων σε ένα υποβαθμισμένο σύστημα, με λιγότερους γιατρούς και χαμηλότερες αμοιβές.
Τελικός στόχος: η παράδοση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και η παροχή υπηρεσιών υγείας ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα κάθε πολίτη.
Η πολιτική της -πάση θυσία- περικοπής των δαπανών υγείας, που συνομολογεί η κυβέρνηση με την Τρόικα, είναι η αιτία του εφιάλτη που ζουν οι πολίτες τις πρώτες μέρες αυτού του χρόνου.
Οι συνεταίροι της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους. Το κυβερνητικό επιτελείο και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, που επιτελούν με φανατισμό το καταστροφικό τους έργο, είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία
Οι κοινοί αγώνες των λειτουργών της υγείας και όλων των εργαζομένων, για να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων και οι εκφραστές της, είναι η μόνη ελπίδα για την κατάκτηση ενός αναβαθμισμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
Είναι επικίνδυνοι και είναι ΑΜΕΣΑ αναγκαίο να φύγουν το συντομότερο!