Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΑΡΚΑΔΙΑ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα παρακάτω έργα:
 «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Χάνι Κούβλι-Χάνι Δραγούνι».
Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και αποτελεί τμήμα της Επαρχιακής Οδού Τρίπολης-Αγίου Πέτρου. Προβλέπεται η...
κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 4.240 μ. και η ανάπτυξη ισόπεδου κόμβου μορφής «Γ» με την τοπική οδό πρόσβασης στην Κοινότητα των Άνω Δολιανών.


 «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Πουρναριάς».
Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Κλείτορος και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Πουρναριάς. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 1.015 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.


 «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Ράφτη».
Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Ηραίας και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Ράφτη. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 460 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.


 «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Αράχωβας».
Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Ηραίας και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Αράχωβας. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 940 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.


 «Παράκαμψη Αεροδρομίου, Εργασίες Βελτίωσης και Εκσυγχρονισμού από ΧΘ 0+500 έως ΧΘ 0+800» στο Δήμο Κέρκυρας.
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες ασφαλτικών, φρεζαρίσματος, διαγράμμισης, επισκευής φρεατίων, φωτοσήμανσης κ.ά.


 «Συμπληρωματικές εργασίες οδοποιίας πρόσβασης στο Λιμένα Σάμης» στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας.
Οι εργασίες αφορούν σε ασφαλιστική συγκολλητική επάλειψη, ισοπεδωτική στρώση και διαγράμμιση οδοστρώματος με υλικό υψηλής αντοχής και αντανακλαστικότητας.


Επίσης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανανεώθηκε η ισχύς της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το παρακάτω έργο:


 «Αποχετευτικά έργα πόλεως Γυθείου – Εγκαταστάσεις Καθαρισμού Λυμάτων (ΕΚΛ) πόλεως Γυθείου» στη θέση «Λίμνη» του πρώην Δήμου Γυθείου (νυν Δημοτικής Ενότητας Δήμου Ανατολικής Μάνης) του Νομού Λακωνίας.
Καθορίζεται ότι η Εγκατάσταση Καθαρισμού Λυμάτων αποτελείται από τα εξής υποσυστήματα: εγκατάσταση υποδοχής βοθρολυμάτων, φρεάτιο εισόδου, εσχάρωση, μέτρηση παροχής, εξάμμωση-λιποσυλλογή, αναερόβια δεξαμενή, 2 δεξαμενές αερισμού, μεριστής παροχής, 2 δεξαμενές τελικής καθίζησης κ.ά.