Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν σωρευθεί στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας και φαρμάκων στα λαϊκά στρώματα επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο με τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας.
Η κρατική υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το κεφάλαιο, να στηριχθεί η επιχειρηματική δράση και ο ανταγωνισμός, είναι η αιτία των άγριων περικοπών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού, του αποκλεισμού των ασφαλισμένων ακόμα και από στοιχειώδεις ανάγκες, των απλήρωτων γιατρών και...
 φαρμακοποιών.
Απέναντι στο αδίστακτο μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου απαιτείται η ενίσχυση του κοινού μετώπου των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων, των φαρμακοποιών, των γιατρών, για πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δαπανών για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για την αποζημίωση των χρωστούμενων σε γιατρούς και φαρμακοποιούς.
Η αποτελεσματικότητα του αγώνα σήμερα για λύσεις που ανακουφίζουν από τα οξυμμένα προβλήματα ασθενών και υγειονομικών ενισχύεται και έχει προοπτική θέτοντας ως στόχο πάλης ένα αποκλειστικό δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα υγείας – πρόνοιας, με κρατική βιομηχανία έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων από τις δημόσιες μονάδες υγείας και το αναπτυγμένο δίκτυο κρατικών φαρμακείων.
Απαιτείται άλλος δρόμος ανάπτυξης, με λαϊκή εξουσία και οικονομία, που κριτήριο του είναι η ικανοποίηση των διευρυμένων κοινωνικών αναγκών.