Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΔΡΑΣΗ 1.1 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ»

Δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία» του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 του Καν.(ΕΚ) 1698/2005 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο.
Δικαιούχοι των ενισχύσεων της δράσης 1.1 μπορούν να κριθούν φυσικά και...
νομικά πρόσωπα, τα οποία:
- είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως:
α. επαγγελματίες αγρότες
β. κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης, οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
αα. Είναι φυσικά πρόσωπά που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος, με εξαίρεση τους απασχολούμενους σε αγροτική δραστηριότητα σε νησιά με πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους για τους οποίους απαιτείται τουλάχιστον το 25% του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος.
ββ. Είναι νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματός και τα οποία έχουν νομική προσωπικότητα, όπως η έννοια αυτή ορίζεται στο εμπορικό δίκαιο.
- έχουν υποβάλει αίτηση ενιαίας ενίσχυσης κατά το έτος 2011


Περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης ορίζεται η περίοδος από 16/01/2012 έως 29/02/2012.


Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων της δράσης 1.1 «Βιολογική γεωργία», υποβάλλουν στους παρακάτω φορείς:
στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας
ή
στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της αιρετής Περιφέρειας κατά περίπτωση
ή
στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου & Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ)
ή
στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ),
αίτηση ενίσχυσης, πλήρως συμπληρωμένη. Οι αιτούντες μετά την κατάθεση της αίτησης ενίσχυσης λαμβάνουν ηλεκτρονικό πρωτόκολλο από το μηχανογραφικό σύστημα.


Ολόκληρη η Πρόσκληση με λεπτομέρειες για τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση ενίσχυσης, καθώς και για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν οι δικαιούχοι βρίσκεται στο site: www.agrotikianaptixi.gr