Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Χάος με τη μαρίδα από την Ελληνίδα Επίτροπο και τους ψαράδες- Τούρκους και Αλβανούς- που δεν εμπίτουν στην αρμοδιότητα της Ε.Ε.!!!

Κατόπιν συναντήσεως του Περιφερειακού Συμβούλου της πλειοψηφίας και προέδρου της Ν.Ε. Κερκύρας του κόμματος μας, Κώστα Γιαννακούρη, με τους εκπροσώπους του σωματείου αλιέων με βιντσότρατες του Ιονίου κατά το Περιφερειακό Συμβούλιο της Λευκάδας, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Γεωργιάδης και συνάντησε τη Δευτέρα 28 τρέχοντος τους εκπροσώπους του εν λόγω σωματείου, προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος που προέκυψε κατόπιν κοινοτικής οδηγίας σχετικά με την αλιεία μαρίδας.
Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε κατόπιν ευρωπαϊκής οδηγίας η αλιεία μαρίδας αλλά συνεχίζεται η εισαγωγή και πώληση της στην ελληνική αγορά από αλιείς της....
Τουρκίας και της Αλβανίας οι οποίοι προφανώς δεν εμπίπτουν στις οδηγίες της Ε.Ε. Αυτό οδηγεί έναν ολόκληρο κλάδο πρωτογενούς παραγωγής (αλιείς βιντσότρατας) σε αφανισμό και απελπισία.
Η αλιεία μαρίδας -σύμφωνα με σχετικές επιστημονικές μελέτες, οι οποίες μας κατετέ-θησαν- δεν επηρεάζει αρνητικά ούτε το οικοσύστημα ούτε τον πληθυσμό της μαρίδας, η οποία έχει άλλωστε βιώσιμο χρόνο το ένα περίπου έτος.
Παρά τα ανωτέρω ο κ. Γεωργιάδης μας ενημέρωσε ότι η μέχρι σήμερα προσπάθειες του, προσκρούουν στην πεισματική στάση της ελληνίδος επιτρόπου κ. Δαμανάκη, η οποία αρνείται οιαδήποτε αντιπρόταση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ερωτηθείσα για το πώς θα αναπληρωθεί το φτηνό ψάρι στο ελληνικό τραπέζι, παρέπεμψε στην “φθηνή” τσιπούρα ιχθυοτροφείου.
Ως Ν.Ε. Κερκύρας θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά το θέμα και να ενημε-ρώνουμε για τις εξελίξεις.