Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Απόφαση Δ.Σ. Κέρκυρας για το τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

Την απόφαση συνδρομής των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και τη νομική στήριξη προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση, για την καταβολή του τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων μέσω ΔΕΗ, έλαβε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής ενημέρωσε το Σώμα ότι «προσφεύγουν στο Δημαρχείο πολίτες που πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Ο Δήμος πρέπει να συνδράμει και να στηρίξει τους δημότες του. Δεν μπορούμε ανεύθυνα να προτείνουμε όχι στην πληρωμή του τέλους με ενδεχόμενους κινδύνους διακοπής της ηλεκτροδότησης. Οι κινήσεις που θα κάνουμε πρέπει να είναι...
προσεκτικές και να μην δημιουργήσουμε φρούδες ελπίδες. Να συνεργαστούμε με τον Δικηγορικό Σύλλογο και το Εργατικό Κέντρο και να περιμένουμε και το αποτέλεσμα της συνάντησης που θα έχει το δ.σ. της ΚΕΔΕ με τον Υπ. Οικονομικών. Παράλληλα να αναλάβουμε και εμείς, ως Δήμος, δράσεις για να συνδράμουμε τους δημότες μας και να σταθούμε στο πλευρό τους».


Ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Δήμο Κέρκυρας
Ο κ. Τρεπεκλής πρότεινε:
1. Να ασκηθεί πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της προσφυγής που θα εκδικαστεί στο ΣτΕ στις 2/12/2011, για την κήρυξη ως αντισυνταγματικού του τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων μέσω ΔΕΗ.
2. Να οργανωθεί γραφείο στο Δημαρχείο που θα δέχεται δικαιολογητικά πολιτών, ώστε να γίνει ομαδικό εξώδικο, με το οποίο θα ζητείται η μη διακοπή της ηλεκτροδότησης έως την εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ.
3. Παράσταση του Δημάρχου Κέρκυρας και των επικεφαλής των παρατάξεων στο τοπικό γραφείο της ΔΕΗ με αίτημα την μη διακοπή της ηλεκτροδότησης.
4. Συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο και το Εργατικό Κέντρο για τον συντονισμό των δράσεων.
5. Έκδοση ψηφίσματος με το οποίο καταδικάζεται από το Σώμα ως αντισυνταγματική και απαράδεκτη η επιβολή τέλους στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.


Ο Δικηγορικός Σύλλογος
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας συμμετείχε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιάννης Βραδής, ο οποίος από την πλευρά του ενημέρωσε ότι θα διατεθεί ειδική ομάδα δικηγόρων που θα δώσει βοήθεια όπου κληθεί από τον Δήμο Κέρκυρας.


Το αποτέλεσμα
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με την αρνητική ψήφο των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ζήτησαν να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα η ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Δήμο με ενεργοποίηση όλων των υπηρεσιών του στην κατεύθυνση της στήριξης όλων όσων αρνούνται να πληρώσουν, τόνισαν ότι καλούν και οι ίδιοι τον λαό να μην πληρώσει το τέλος και ζήτησαν συσπείρωση όλων στις ομάδες πρωτοβουλίας που αναπτύσσονται σε γειτονιές και χωριά, με στόχο την κατάργηση στην πράξη της επιβολής του τέλους μέσω ΔΕΗ.