Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ερώτηση Ν. Δένδια στη Βουλή

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας εκτός της πόλης, κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ , κ.Νίκος Δένδιας.
Αναλυτικά, το κείμενο της Ερώτησης:
Προσφάτως (21/9/2011), οι Υπηρεσίες του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας, του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών μεταστεγάσθηκαν σε μισθωμένο κτίριο το οποίο βρίσκεται....
στην περιοχή των Αλυκών Κέρκυρας .
Παρά τη βελτιωμένη, σε σχέση με το παλιό, λειτουργικότητα του νέου κτιρίου, η εγκατάστασή του εκτός του αστικού ιστού έχει εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων της πόλης της Κέρκυρας, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά την αύξηση της εγκληματικότητας στο κέντρο της πόλης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην Πλατεία Σαρόκου, ενός από τα κεντρικότερα -τουριστικά σημεία της πόλης.
Επιπλέον, η απομάκρυνση του Αστυνομικού Τμήματος από την πόλη της Κέρκυρας δυσχεραίνει την πρόσβαση των κατοίκων της πόλης σε αυτό, ενώ, αυτονόητα, αυξάνει τον χρόνο επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων προς το κέντρο της πόλης σε περιπτώσεις έκτακτων συμβάντων.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:
1. Με ποιο σκεπτικό αποφασίσθηκε η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας εκτός αστικού ιστού;
2. Πως διασφαλίζεται η επαρκής και σε διαρκή βάση αστυνόμευση της πόλης της Κέρκυρας (πεζές περιπολίες, ομάδα ΔΙΑΣ, ετοιμότητα οχημάτων κλπ.);