Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Αντίθετη με το κλείσιμο των σχολείων η Δημοκρατική Αριστερά

Μετά από τις εξαγγελίες της κυρίας Διαμαντοπούλου για το «νέο σχολείο» η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τις συνηθισμένες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και με μια καινοτομία στην εκπαιδευτική διαδικασία την απουσία των βιβλίων. Για το ΠΑΣΟΚ του e- government ,τον διαδραστικών πινάκων, και των project το αυτονόητο που είναι το σχολικό βιβλίο είναι ακόμα ζητούμενο. Την ευθύνη για αυτήν την πρωτοφανή κατάσταση την φέρει στο ακέραιο η...
 κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς που για μια ακόμα φορά φάνηκαν ανίκανη να φέρουν σε πέρας το αυτονόητο. Οι αντιδράσεις της μαθητικής κοινότητας, η οποία ζει μέσα στα σπίτια της την οικονομική ανέχεια των μέτρων λιτότητας σε ένα άκρως ταξικό εκπαιδευτικό σύστημα, είναι κατανοητές αλλά το κλείσιμο των σχολείων αποτελεί κίνηση η οποία πλήττει τους ίδιους και τις οικογένειες τους, διακόπτοντας την εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς να αγγίζει την κυβέρνηση η οποία είναι στην ουσία αδιαφορεί για το Δημόσιο σχολείο, στο οποίο τελικά το ζητούμενο είναι η παροχή δωρεάν εκπαίδευσης.
Οι θέση των μαθητών είναι μέσα στις σχολικές αίθουσες τους και μαζί με τους καθηγητές τους να παλέψουν, με όσα μέσα διαθέτουν, για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η Δημοκρατική Αριστερά σαν κόμμα είναι αντίθετο με το κλείσιμο των σχολείων μέσω των καταλήψεων γιατί αντί να λύνει οξύνει τα προβλήματα σε αυτό.