Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Ο τουρισμός φέτος παρουσίασε αύξηση, σύμφωνα με τα στοιχεία, αλλά και τις δηλώσεις των παραγόντων του. Προφανώς είχαμε και αύξηση των εσόδων στην τουριστική οικονομία και σίγουρα είχαν κέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Και αυτό σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπου οι εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα στενάζουν. Βλέπουν το πενιχρό τους εισόδημα κάθε μέρα και...
μικρότερο και τα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα να καταργούνται ή να συρρικνώνονται, εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία σε συνεργασία με την τρόικα, έχει εξαπολύσει εναντίον του μια επίθεση χωρίς τέλος.
Σε αυτή την πολιτική, έχουν την αμέριστη στήριξη της Ν.Δ του ΛΑΟΣ και όσων υπερασπίζονται την πολιτική της Ε.Ε. Στόχος τους, να βγει το καπιταλιστικό τους σύστημα από την κρίση, που το ίδιο προκάλεσε και οι μεγαλοεπιχειρηματίες να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, με περισσότερα κέρδη, έχοντας πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα.
Αυτή η πολιτική, καθώς και η αυξανόμενη ανεργία, η φτώχια και η εξαθλίωση, αποθρασύνουν ακόμη περισσότερο την μεγάλη εργοδοσία.
Τους κάνει πιο αδίστακτους, πιο κυνικούς, πιο επιθετικούς.
Τα θέλουν όλα. Θέλουν τους εργαζόμενους φοβισμένους και υποταγμένους. Τους θέλουν να συμπεριφέρονται ως δούλοι. Φέτος μεγάλος αριθμός ξενοδόχων στην Κέρκυρα αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα έκαναν κανόνα την απλήρωτη εργασία δύο, τρείς, τέσσερις και πλέον μήνες, απλήρωτοι μαζί με κλοπή ρεπό, υπερωριών κ.λ.π. Σε όλα αυτά προστέθηκε νέα ένταση της εργασίας, μέχρι εξαντλήσεως των εργαζομένων.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, βγήκε δημόσια ο κ. Παπαδημητρίου ξενοδόχος του «ΑΚΤΗ ΜΕΣΣΟΓΓΗ» και με απύθμενο θράσος ζήτησε από τους άνεργους και απλήρωτους δύο χρόνια, ξενοδοχοϋπάλληλους «να εξαγνιστούν». Τι εννοούσε ο θρασύτατος μεγαλοεργοδότης;
Ζητούσε από τους άνεργους και εξαθλιωμένους ξεν/λους, να κάνουν δήλωση μετανοίας, να μεταμελήσουν για τους αγώνες που ανεπτυξαν, για το μεροκάματο που τους έκλεβαν;
Να δηλώσουν υποταγή στον αφέντη; Αυτή η συμπεριφορά, συνδυαζόμενη με τη γενική πλέον τακτική της απλήρωτης εργασίας και της εντατικοποίησης εκφράζει την πολιτική των μεγαλοξενοδόχων της Κέρκυρας δεδομένου ότι ο έτερος των ιδιοκτητών του Ακτή Μεσσογγή είναι και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας. Αυτή η προκλητικότητα και η επιθετικότητα των μεγαλοξενοδόχων καθώς και η πολιτική που σαρώνει τους εργαζόμενους, για να ωφελούνται οι μεγαλοεργοδότες, πρέπει να ξεσηκώσει όλους τους Ξεν/λους και όλους τους εργαζόμενους.
Να δώσουν αγωνιστική, αποστομωτική απάντηση στην απεργία στις 19 Οκτώβρη.
Να νεκρώσουν τα πάντα.
Να δει ο καθένας το μπόι του.
Να ισχυροποιήσουν το σωματείο τους και το ΠΑΜΕ.
Να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν και τους κλέβουν οι μεγαλοξενδόχοι. Να διεκδικήσουν να περάσει η εξουσία και τα μεγάλα μέσα παραγωγής στην εργατική τάξη, παραμερίζοντας και πετώντας στ’ άχρηστα τους εκμεταλλευτές και τα παράσιτα.
Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ