Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝ:Σ' αυτή την πολιτική δεν χωράει συναίνεση, δεν χωράει ανοχή, παρά μόνο ανατροπή

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ για άλλη μια φορά διατύπωσε την απόλυτη προσήλωσή του στην εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Πρόκειται για την πολιτική που διαλύει την οικονομία, χρεοκοπεί την κοινωνία και οδηγεί ολοταχώς τη χώρα στην περιθωριοποίηση.
Η εκτίναξη της ανεργίας σε πρωτοφανή επίπεδα, η επιστροφή στον εργασιακό...
μεσαίωνα, η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και της υγείας, το κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αυτή είναι η εφιαλτική εικόνα της σημερινής πραγματικότητας.
Η πραγματικότητα αυτή ήταν παρούσα έξω από την ΔΕΘ, στις μεγάλες διαδηλώσεις των συνδικάτων, των κινημάτων και των πολιτών. Ήταν απούσα μέσα στην αίθουσα, όπου για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός και ο πρωθυπουργεύων αντιπρόεδρος επέμεναν στην εγκληματική τους πολιτική σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας.
Για αυτούς κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα αποτελεί αδιακρίτως συντεχνία. Στη νεοφιλελεύθερη δογματική τους αντίληψη ο δημόσιος τομέας, τα δημόσια αγαθά, το δικαίωμα στην εργασία, είναι πλέον έννοιες εξοβελισμένες. Γι' αυτούς η κοινωνία είναι εχθρός, οι εργαζόμενοι είναι "σκουπίδια" και βάρος για τις "αγορές"!
Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη. Σ' αυτή την πολιτική δεν χωράει συναίνεση, δεν χωράει ανοχή, παρά μόνο ανατροπή.
Υπάρχουν οι προϋποθέσεις: Μέσα από την ενωτική δράση της αριστεράς και τη συνάντησή της με τις πλατειές κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται από την πολιτική του μνημονίου.
Υπάρχει άλλος δρόμος: Ο δρόμος της προστασίας της εργασίας και των λαϊκών εισοδημάτων, της επαναθεμελίωσης της κοινωνικής ασφάλισης, της αναδιανομής του πλούτου, της δυναμικής αναπτυξιακής παρουσίας ενός νέου δημόσιου τομέα.
Η διαμόρφωση ενός αντινεοφιλελεύθερου αντιμνημονιακού μετώπου, που θα θέσει το θέμα ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, αποτελεί μια βαθιά πραγματική ανάγκη.