Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ δΆΣΑΚΑΛΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ- ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

• Τα πρόσφατα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ωθούν το σύνολο των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κυριολεκτικά κάτω από τα όρια της στοιχειώδους επιβίωσης. Το απόφθεγμα του πρωθυπουργού “ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια”, όταν μάλιστα η ανεργία κτυπά ιστορικά μέγιστα, είναι χαρακτηριστικό της κόλασης που μεθοδικά ετοιμάζουν για...
 τους εργαζόμενους. Την ίδια ώρα ετοιμάζουν απολύσεις στο Δημόσιο με στόχο μέχρι το 2013 να μειώσουν στο μισό τους δημόσιους υπαλλήλους.
Τα νέα χαράτσια (φόρος για την ακίνητη περιουσία, έκτακτος φόρος για την “κοινωνική αλληλεγγύη”, αύξηση του φόρου μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, νέες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους στο Φ.Π.Α και αλλού) μαζί με το ενιαίο μισθολόγιο κυριολεκτικά θα αφαιρέσουν πάνω από πέντε μισθούς σε κάθε εκπαιδευτικό! Το περιβόητο «πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων» στο οποίο υποχρεώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία να πάρουν μέρος θα οδηγήσει σε νέο σαρωτικό πλήγμα τα αποθεματικά τους προξενώντας άμεσα ζημιά πάνω από 5 δισ. ευρώ! Με τη λειτουργία του Ε.Ο.Π.Π.Υ. η Υγεία εμπορευματοποιείται πλήρως, ενώ χιλιάδες φάρμακα και εξετάσεις έχουν κοπεί.
Το προφανές συμπέρασμα από τα παραπάνω αλλά και μέσα από την πείρα μας όλα τα τελευταία χρόνια είναι πως η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος.


• Το άνοιγμα της νέας σχολικής χρονιάς ξεκίνησε με εκρηκτικά προβλήματα, με το φαινόμενο για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά να μην μοιραστούν τα βιβλία στους μαθητές! Για άλλη μία χρονιά τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι σοβαρά ενώ εξακολουθούν να κρέμονται σε μία κλωστή οι μεταφορές των μαθητών, οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα ούτε για τα απαραίτητα (στο 3ο Γυμνάσιο κόπηκε το τηλέφωνο). Απροκάλυπτα επιχειρείται να φορτώσουν τα έξοδα για βιβλία και λειτουργία των σχολείων στους γονείς των μαθητών μας. Την ίδια ώρα προωθούνται στο όνομα του “νέου σχολείου” η είσοδος “χορηγών” και επιχειρήσεων στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, νέες συγχωνεύσεις σχολείων σ’ όλη τη χώρα, αλλά και τα αντιεκπαιδευτικά προγράμματα σε ολοήμερα με αναμορφωμένο πρόγραμμα και πιλοτικά σχολεία! Όρος για την εφαρμογή των αντιδραστικών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων είναι το παραπέρα κτύπημα του εκπαιδευτικού. Θέλουν έναν εκπαιδευτικό με σκυμμένο το κεφάλι, που θα βρίσκει «δουλειά» με άθλιους όρους στο σχολείο μέσω των Μ.Κ.Ο. και των Καλλικρατικών Δήμων. Η μείωση των κλιμακίων στους δημόσιους υπαλλήλους ταυτόχρονα με τη λογική ότι κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούμαστε ώστε να ανεβούμε κλιμάκιο, αλλά και ο ομολογημένος στόχος ότι 2 στους 7 θα αξιολογούνται θετικά, αποκαλύπτει το πώς σκοπεύουν να υποτάξουν τον εκπαιδευτικό, ώστε με στυγνό εκβιασμό να τον καταστήσουν πιόνι υλοποίησης των αντιεκπαιδευτικών τους πολιτικών!!!
Γίνεται φανερό ότι το “νέο ψηφιακό σχολείο” που προωθούν, είναι το σχολείο της αγοράς, που θα είναι φτηνό για το κράτος, πανάκριβο για τη λαϊκή οικογένεια και κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις!!! Θα είναι το σχολείο της ημιμάθειας και της φτηνής κατάρτισης για τα παιδιά του λαού, σε κατηγοριοποιημένα και πλήρως υποβαθμισμένα σχολεία, της ελαστικής και ανασφαλούς απασχόλησης για τον εκπαιδευτικό!




Η Γενική Συνέλευση εκτιμά, πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του μαζικού, οργανωμένου και ανυποχώρητου αγώνα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους! Τώρα οφείλουμε:
 να σημάνουμε κυριολεκτικά συναγερμό για την υπεράσπιση της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.
 να αναλάβουμε μαζικά οι εργαζόμενοι δράση, πρωτοστατώντας στην οργάνωση της πάλης και στη συγκρότηση ενός πλατιού κινήματος άρνησης και ανυπακοής στα χαράτσια.
 να υπερασπίσουμε μαζί με τους εργαζόμενους γονείς και τους μαθητές μας τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, τη Δωρεάν και αποκλειστικά Δημόσια εκπαίδευση.
 Να απορρίψουμε κάθε είδους τρομοκρατικά διλήμματα της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενων της. Καμία “σωτηρία” της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει με το λαό εξανδραποδισμένο! Καμία συνευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι για τα χρέη και τα ελλείμματα, που δημιούργησε η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις-υπηρέτες της, για αυτό και για εμάς το χρέος δεν χωρίζεται σε “ παράνομο ” και “ νόμιμο ” που θα πρέπει ο λαός να πληρώσει!!!
 Να απορρίψουμε κάθε είδους αυταπάτη, ότι χωρίς αποφασιστική και ολοκληρωτική σύγκρουση με την εξουσία δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν “φιλολαϊκά” μερεμέτια, που θα εξωραΐζουν το σύστημα.




ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
 Να καλέσουμε όλους τους συναδέλφους να επιστρέψουν μαζικά, μέσα του Σωματείου, τα εντάλματα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς. Κατάληψη των εφοριών στις 30 του Σεπτέμβρη και επιστροφή των ενταλμάτων μαζί με τα άλλα Σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
 Με τον ίδιο τόπο αρνούμαστε να πληρώσουμε το τέλος για την ακίνητη περιουσία στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και σε περίπτωση άρνησης της ΔΕΗ να τους παραλάβει, καταθέτουμε τα χρήματα για το ρεύμα με το Σωματείο μας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
 Συγκαλούμε άμεσα τις επόμενες ημέρες πλατιά σύσκεψη με την ΕΛΜΕ, τα επαγγελματικά σωματεία των εργαζόμενων γονιών και τους Συλλόγους Γονέων, τους μαθητές, με στόχο η Πέμπτη 22 του μήνα να αποτελέσει μία πρώτη αγωνιστική απάντηση των κερκυραίων για τα ζητήματα της παιδείας.
 Διεκδικούμε δωρεάν βιβλία και μεταφορές για τους μαθητές, έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών, μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο-2000 ευρώ μεικτά μισθός στο νεοδιόριστο. Άμεση καταβολή τώρα του εφάπαξ και των συντάξεων σε όλους τους δικαιούχους.