Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ- ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ: «ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ»

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας παρουσιάζει μια παράσταση – αφιέρωμα στον θεμελιωτή του νεοελληνικού θεάτρου Ιάκωβο Καμπανέλλη. Η παράσταση έχει τον τίτλο «ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ» και είναι μια υπενθύμιση της γραφής του μεγάλου συγγραφέα για τους παλαιότερους και μια γνωριμία για τους...
νεότερους, καθώς παρουσιάζει τρεις από τους πλέον χαρακτηριστικούς μονολόγους του. Ευτυχής η συγκυρία της συνάντησης των συντελεστών της παράστασης, που είναι η Ιωάννα Γκαβάκου, η οποία ερμηνεύει και σκηνοθετεί τον μονόλογο ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΟΡΕΣΤΗ, που πραγματεύεται την ιστορία της Κλυταιμνήστρας σε μια σύγχρονη εκδοχή, η οποία δικαιώνει τη γυναίκα του Αγαμέμνονα, ο Γιώργος Βούτος που ερμηνεύει τον μονόλογο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ σε σκηνοθεσία Κώστα Καποδίστρια, Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και τέλος ο Κώστας Καποδίστριας που ερμηνεύει τον ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου.
Τη σκηνογραφική επιμέλεια έχει αναλάβει η Κατερίνα Καμπανέλλη, τη μουσική ο Βασίλης Σταμάτης και η Νένα Βενετσάνου.
Η παράσταση ανεβαίνει με τη βοήθεια του Δήμου Ζακύνθου και της Π.Ι.Ν. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην Κέρκυρα την Τετάρτη 27 Ιουλίου στο Θέατρο του Μον Ρεπό «Ρένα Βλαχοπούλου» στις 9.30 το βράδυ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση αυτή θα παρουσιαστεί και στην ιδιαίτερη και αγαπημένη πατρίδα του συγγραφέα, τη Νάξο.
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ.
Προπώληση εισιτηρίων – πληροφορίες: ticket box 26610.27400.