Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής ενόψει της φιλοξενίας στην Κέρκυρα των αθλητών από την Ιταλία, την Γερμανία, την Αυστρία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο που θα συμμετέχουν στους αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.
622 αθλητές, μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς τους, συνολικά.....
πάνω από 750 άτομα, θα έλθουν στην Κέρκυρα από 20 έως 24 Ιουνίου 2011 στο πλαίσιο του προγράμματος «ΚΕΡΚΥΡΑ, ΠΟΛΙΣ ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ», λίγες μέρες πριν την έναρξη των αγώνων στην Αθήνα από 25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κέρκυρα, οι αθλητές των Special Olympics, παιδιά με διανοητική υστέρηση, θα προπονηθούν στους αθλητικούς χώρους του νησιού, θα ξεναγηθούν στις ομορφιές του και θα γνωρίσουν τον πολιτισμό του μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν από το Δήμο Κέρκυρας σε ειδική εκδήλωση στην Πάνω Πλατεία στις 23 Ιουνίου.


Ενας μεγάλος αριθμός εθελοντών προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους τομείς που χρειάζονται για την άρτια φιλοξενία των αποστολών. Ηδη έχει πραγματοποιηθεί ένα πρώτο σεμινάριο των Εθελοντών με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics ενώ την προσεχή Δευτέρα 6 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση με στόχο τον άριστο συντονισμό όλων όσοι θα συνδράμουν εθελοντικά στο πρόγραμμα.


Μεγάλος είναι και ο αριθμός των ξενοδοχείων της Κέρκυρας που θα φιλοξενήσουν δωρεάν τους αθλητές και τα άλλα μέλη των αποστολών ενώ ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων αναλαμβάνει τις μεταφορές τους με τα πούλμαν.


Εξάλλου, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 θα πραγματοποιηθεί η Λαμπαδηδρομία της Φλόγας της Ελπίδας στην Κέρκυρα.
Η Φλόγα την οποία θα μεταφέρουν λαμπαδηδρόμοι –αστυνομικοί από διάφορες χώρες συνοδεία των αθλητών θα ξεκινήσει στις 7.30μ.μ. από την Σπηλιά και μέσω της Αρσενίου (Μουράγια), του Λιστόν, της Καποδιστρίου, του Ακταίον θα καταλήξει στην Κάτω Πλατεία όπου θα γίνει και η αφή της Φλόγας και το άναμμα του βωμού που φιλοτέχνησε ο Κερκυραίος εικαστικός, μέλος της Τ.Ο.Ε. Αγγελος Γερακάρης. Η Φλόγα θα επιστρέψει στο Παλιό Λιμάνι περνώντας από το Λιστόν και την Νικ. Θεοτόκη (Πιάτσα).
Νωρίτερα, από τις 6μ.μ. έως τις 7.30μ.μ. πολιτιστικά σωματεία θα εμφανιστούν σε διάφορα σημεία της παλιάς πόλης δημιουργώντας μια γιορταστική ατμόσφαιρα.
Να σημειωθεί ότι όσοι Κερκυραίοι και επισκέπτες επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα στη λαμπαδηδρομία.