Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΚΛΟΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

1.- Στο πλαίσιο της προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κερκύρας και αφορά την σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών ηλικίας 33, 31, 23 και 21 ετών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών , προέκυψε ότι, αυτοί ήταν οι δράστες και άλλων δώδεκα κλοπών.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε οι ανωτέρω αλλοδαποί....
εκτός των έντεκα (11) κλοπών που είχαν εξιχνιασθεί την 10-5-2011, διέπραξαν ακόμη δώδεκα (12) διαρρήξεις από την αρχή του έτους, σε οικίες και βίλες της βορείου Κέρκυρας από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα.


2.- Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κερκύρας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 27, 28 και 32 ετών και ενός αλλοδαπού ηλικίας 33 ετών κατηγορούμενων για κλοπή.
Ειδικότερα ανωτέρω προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας ως ύποπτοι διάπραξης κλοπών και προέκυψε ότι πρωινές ώρες της 8-6-2011 σε προάστιο της πόλεως διέρρηξαν κατάστημα από το οποίο αφαίρεσαν περίπου εκατό (100) ευρώ σε κέρματα, δυο (2) φορητούς υπολογιστές, μια (1) τηλεόραση PLASMA, καθώς και διάφορα οινοπνευματώδη ποτά.




3.- Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κερκύρας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δυο (2) αλλοδαπών ηλικίας 31 και 34 ετών κατηγορούμενων για κλοπή.
Ειδικότερα μετά από πληροφορίες ότι διαπράττουν κλοπές σε περιοχές της βόρειας Κέρκυρας, διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα στην οικία τους την 24-5-2011 όπου ανευρέθησαν, α) ένα ηλεκτρονικό βυθόμετρο, β) δυο ηλεκτρικοί κόφτες, γ) μια ηλεκτρονική ζυγαριά , δ) μια ταμειακή μηχανή και ε) ένας ηλεκτρικός προβολέας, για τα οποία δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν την κατοχή τους και κατασχέθηκαν.
Από την προανάκριση πρόκυψε ότι το ανωτέρω ηλεκτρονικό βυθόμετρο είχε κλαπεί κατά το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο 2009 έως Μάιο 2010 από μονοκατοικία σε περιοχή της βόρειας Κέρκυρας και αποδόθηκε στον κάτοχο του.