Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Τα προβλήματα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας σε συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρα που αφορούν, κυρίως, στην οικονομική ρευστότητα, τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης στη συνάντηση που είχαν στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, ο Πρόεδρος της ΕΑΣΚ, Γιώργος Δελλής, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΚ, Γιάννης Βασιλάκης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΑΣΚ, Σταύρος Σταυρόπουλος.
Τα βασικά αιτήματα, όπως τα παρουσίασε ο κ. Δελλής στον Περιφερειάρχη, αφορούν....
στην οικονομική ανάκαμψη και ευρωστία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών με πρωτοβουλίες και ενέργειες που χρήζουν προώθησης και ενίσχυσης από τη μεριά της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΑΣΚ, έχει κατατεθεί, μέσω της «Αναπτυξιακής Ιονίων Νήσων – Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (ΑΝΙΟΝ Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α.) και στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, πρόταση από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και το αίτημα αφορά στην παροχή βοήθειας από τη Διαχειριστική Αρχή, προκειμένου να υλοποιηθεί.


Το δεύτερο ζήτημα που τέθηκε από τον Πρόεδρο αφορά στην αύξηση του ενοικίου σε ακίνητο της ΕΑΣΚ που χρησιμοποιεί η Περιφέρεια για τη στέγαση της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των αμοιβών των εργαζομένων στην ΕΑΣΚ, οι οποίοι, όπως τονίστηκε, παραμένουν απλήρωτοι, λόγω αδυναμίας της ΕΑΣΚ να συγκεντρώσει το ποσό.


Ο Περιφερειάρχης, σε ότι αφορά στο πρώτο ζήτημα δήλωσε ότι θα συμβάλει, μετά από συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή, ενώ επιφυλάξεις εκδήλωσε στο κατά πόσο υπάρχει η οικονομική δυνατότητα της Περιφέρεια ν’ αυξήσει το ενοίκιο του ακινήτου που χρησιμοποιεί, κάτι το οποίο θα το εξετάσει ενδελεχώς, πριν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση.


Τέλος, έκανε γνωστό στους εκπροσώπους της ΕΑΣΚ που τον επισκέφτηκαν, ότι η αγροτική πολιτική και ο πρωτογενής τομέας είναι κάτι που τα θεωρεί πολύ σημαντικά, κρίνοντας ότι η πρωτογενής ανάπτυξη και παραγωγή μπορεί να στηρίξει και τον τριτογενή τομέα, που είναι ο Τουρισμός, με την παραγωγή τοπικών προϊόντων που θα καταναλώνονται από τους τουρίστες.