Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ

Ξεκίνησαν αυτό το μήνα οι εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή σε όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα: Ο δικός σου δρόμος – για τις δικές σου ανάγκες, με το ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό.
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή αποτελεί πρωτοπόρα παρέμβαση και μαχητική...
πρόταση ζωής, πάλης και προοπτικής, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, κόντρα στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος.
Μέσα από τις φετινές εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ θέλουμε να στείλουμε σε χιλιάδες λαού και νεολαίας το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα. Ότι υπάρχει λύση σε όφελος του λαού και της νεολαίας, με το ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό.
Πρώτος σταθμός του φεστιβάλ στην Κέρκυρα θα είναι το μαθητικό φεστιβάλ στις 23 και 24 Ιούνη με σύνθημα: Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει.
Το πρόγραμμα του διήμερου μαθητικού φεστιβάλ θα περιλαμβάνει πληθώρα δραστηριοτήτων:
Πέμπτη 23/6:
Τουρνουά ποδοσφαίρου στην Πάνω πλατεία
Παρασκευή 24/6 Νομαρχία:
Αφιέρωμα στον ποιητή Κώστα Βάρναλη
Βίντεο για το μαθητικό κίνημα
Ομιλία
Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα
Επίσης στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση βιβλίου, εικαστικό εργαστήρι και θεματικά περίπτερα.
Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες, τους μαθητές και τις μαθήτριες να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ να γνωρίσουν την πρόταση πάλης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να συμπορευτούν μαζί μας στους αγώνες για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στους αγώνες για την ανατροπή του συστήματος και την πάλη για το Σοσιαλισμό.