Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Επίσκεψη του ΚΚΕ στη ΔΕΗ

Την Τετάρτη 23/06/2011 αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Σ. Σαμοΐλη, τον Χρ. Γαστεράτο και τον Γ. Μπορμπότη βρέθηκε στο χώρο της ΔΕΗ Κέρκυρας με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που έχουν ξεκινήσει από την Δευτέρα με τη μορφή κυλιόμενων 48ωρων απεργιών.
Η συμμετοχή στην απεργία είναι καθολική ενώ από τις συζητήσεις
με εκπροσώπους των σωματείων αλλά και εργαζόμενους ήταν ξεκάθαρο ότι υπάρχει ομόφωνη διαφωνία σχετικά με την περαιτέρω πώληση της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την άποψη ότι μια εταιρία, η οποία έχει κέρδη 660 εκ. ευρώ για το 2010 και η οποία διαχειρίζεται το στρατηγικό τομέα της ενεργείας στη χώρα μας θα πρέπει να είναι εξ ολοκλήρου κρατικής ιδιοκτησίας.
Επίσης μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τον αριθμό των θέσεων εργασίας σε τεχνικό και διοικητικό προσωπικό αφού στη ΔΕΗ Κέρκυρας απασχολούνται μόλις οι μισοί εργαζόμενοι από αυτούς που θα έπρεπε λαμβάνοντας υπόψη τον κανονισμό αλλά και τον όγκο των φορτίων που διακινούνται στο νησί.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων και επισήμανε ότι η λαϊκή οικογένεια πληρώνει ήδη ακριβά και θα πληρώσει ακόμα ακριβότερα την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είτε κρατήσει τον έλεγχο η κυβέρνηση είτε όχι. Το ίδιο καταστροφικές θα είναι και οι συνέπειες για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας αφού ξεπουλιέται μία κερδοφόρα επιχείρηση με πρόσχημα το δημόσιο χρέος.
Το ΚΚΕ πιστεύει ότι η λύση που συμφέρει το λαό είναι μία: Κοινωνικοποιημένη ΔΕΗ, ενιαίος φορέας ενέργειας σε λαϊκή οικονομία. Μόνο σε αυτό το φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης μπορεί να εξασφαλίζεται φθηνό, επαρκές και ασφαλές ρεύμα για το λαό, να μειώνεται ο βαθμός ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, να εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια για την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.