Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Η Λαϊκή Συσπείρωση επικρίνει τη στάση του Δημάρχου Κέρκυρας και του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και κάνει λόγο για "μηχανορραφίες"!

Την Τρίτη, σαν συνέχεια της προηγούμενης, θα γίνει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Κέρκυρας. Εγώ θέλω να ενημερώσω τους Κερκυραίους ότι θα είμαι απών από αυτή τη συνεδρίαση, όχι γιατί το θέλω, αλλά λόγω των μηχανορραφιών με τις οποίες ο δήμαρχος Κερκυραίων και το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου σκαρφίζονται ούτως ώστε να δυσκολέψουν τη ζωή και των....
δημοτικών συμβούλων που είναι μεροκαματιάρηδες, αλλά και εμένα του ίδιου. Του δήλωσα προσωπικά ότι, αν δε γίνεται το Δημοτικό Συμβούλιο Παρασκευή, τις πιο πολλές φορές λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών καθηκόντων δε θα μπορώ να παρευρίσκομαι. Ο κ Δήμαρχος και το προεδρείο, ενώ έχουν δεσμευτεί απέναντι σε όλους αυτούς που εργάζονται ότι δε θα το βάζουν καθημερινή, αλλά Παρασκευή, ούτως ώστε η επόμενη μέρα να είναι αργία και παρ’ όλο που έχουν υποσχεθεί πολλές φορές ουσιαστικά όποιος δει τις ημερομηνίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα τα Δ.Σ, από τις 14 ημερομηνίες, 2 μόνο ήταν Παρασκευή. Εξ’ άλλου, ο κ Δήμαρχος στο τελευταίο Δ Σ δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι θα προσπαθήσει να δυσκολέψει τη ζωή στους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, γιατί ισχυρίζεται ότι το καθήκον το οποίο εξασκούμε, να μιλάμε δηλαδή και να κάνουμε κριτική και προτάσεις στο Δ Σ, καθυστερεί τη συνεδρίαση και οι δικοί του σύμβουλοι δε μιλούν. Είπε, επίσης, ότι, ενώ μέχρι τώρα μας διευκόλυνε βάζοντας το Δ Σ κάθε Παρασκευή, τώρα θα άρει και αυτή τη διευκόλυνση. Βέβαια, ούτε το ένα συνέβαινε ούτε το άλλο.
Ο κ Δήμαρχος μπροστά στη λογική να εξυπηρετηθεί μικροπαραταξιακά, ουσιαστικά θυσιάζει εκείνο το οποίο θα έπρεπε να είναι η προσοχή, το καθήκον και το μέλημα του να γίνεται, δηλαδή μια καλή, οργανωμένη, παραγωγική συζήτηση στο Δ Σ. Εμείς δεν έχουμε άλλο τίποτα να πούμε παρά να του θυμίσουμε ότι είναι ο Δήμαρχος μιας παράταξης που πήρε το 34% και δεν μπορεί, με τέτοια τερτίπια να αποκλείει την παράταξη που πήρε το 27%.