Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τι λέει το ΚΚΕ για την κατάθεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της κυβέρνησης

Την Παρασκευή, όπως ξέρουμε, κατατέθηκε στη βουλή, στην αρμόδια επιτροπή των οικονομικών, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία, αυτή που ο ελληνικός λαός με ιδρώτα, με αίμα και κόπους έφτιαξε. Δεν αφήνουν ούτε καρφίτσα. Ξεπουλούν σε εταιρίες τις δημόσιες επιχειρήσεις ύδρευσης και ενέργειας, τις εταιρίες φυσικού αερίου, πετρελαίων, τη ΔΕΗ. Ο ΟΤΕ ήδη πουλήθηκε την τελευταία εβδομάδα στο χρηματιστήριο, ξεπουλούν...
 τα φιλέτα γης. Δεν αφήνουν τίποτα, με αβάσταχτη ελαφρότητα, λες και είναι περιουσία είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι περιουσία του ελληνικού λαού και γι’ αυτό πρέπει να λογοδοτήσουν. Ξεπουλούν λιμάνια και αεροδρόμια, εταιρίες εθνικής σημασίας και ουσιαστικά, με τον αυτόν τον τρόπο, ακουμπούν πραγματικά τα όρια της εθνικής προδοσίας. Όταν, πχ, ξεπουλούν τα λιμάνια και η Τουρκία δείχνει το ενδιαφέρον να αγοράσει ελληνικά λιμάνια φαίνεται σε τι βάθος φτάνει η προδοσία. Από την άλλη, καθιερώνονται μόνιμες εισφορές, όχι έκτακτες πια, αφού, όποιος έχει εισόδημα από 8 χιλ και πάνω θα χαρατσώνεται από 1 έως 3 %. Αυξάνεται ο ΦΠΑ σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα, τα είδη ένδυσης – υπόδησης. Εξισώνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του πετρελαίου κίνησης, επιβάλλονται καινούργιες εισφορές στην κτηματική περιουσία και μάλιστα κατεβαίνουν τα όρια, που ήταν μέχρι τώρα 100 χιλ. ευρώ, ουσιαστικά καταφέρεται χτύπημα ενάντια στην εργατική κατοικία. Και, βέβαια, μειώνονται ακόμα μια φορά οι συντάξεις, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών, μειώνονται οι μισθοί, έμμεσα και άμεσα.
Εμείς, σε αυτή τη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων, που είχαμε προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό ότι θα έρθουν, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από αυτόν του αγώνα. Εκείνοι οι οποίοι παράγουν τον πλούτο πρέπει και να τον καρπώνονται. Αντί να συμβαίνει αυτό καλούνται για μια ακόμη φορά να πληρώσουν το μάρμαρο. Θα ακολουθήσουν και άλλες, αν ο λαός δεν ξεσηκωθεί, δε σκεφτεί ότι πρέπει να αλλάξει το καπιταλιστικό σύστημα, που είναι η αιτία των δεινών που υφίσταται. Αλλιώς, νέα δεινά τον περιμένουν.
Καλούμε το λαό να μην εφησυχάζει, να μην κάθεται στο σπίτι του, να μην πέσει σε μοιρολατρία αλλά να είναι επί μονίμου βάσεως στους δρόμους και, βέβαια, στις 15 του Ιούνη να μη λείψει κανένας από τις συγκεντρώσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.