Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Στο Υπουργείο Εσωτερικών σήμερα ο Περιφερειάρχης για θέματα της Π.Ι.Ν και στη συνάντηση Περιφερειαρχών με τη Ντόρα Μπακογιάννη

Με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ντόλιο, καθώς και αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, έχει συνεργασία σήμερα το πρωί στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου.
Η συνεργασία αυτή, δήλωσε ο Περιφερειάρχης, αφορά σε θέματα....
της Περιφέρειας που πρέπει να προχωρήσουν και καθυστερούν, αφορούν, κυρίως, διοικητικές εκκρεμότητες αλλά και τα οικονομικά που, λόγω του ότι είναι μειωμένα, δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να προχωρήσουμε αναγκαίες λειτουργίες που προβλέπονται και από τον «Καλλικράτη».


Συνάντηση Περιφερειαρχών με τη Ντόρα Μπακογιάννη


Με την αρχηγό της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη, θα έχει συνάντηση την Πέμπτη 19 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου.


Η συνάντηση γίνεται μετά από πρόσκληση της κ. Μπακογιάννη, στο πλαίσιο συζήτησης που έχει ανοίξει η αρχηγός της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» με τους αιρετούς περιφερειάρχες.


«Η νέα διοικητική διάρθρωση του κράτους, με σημείο αναφοράς το θεσμό τη Αιρετής Περιφέρειας», αναφέρει στην πρόσκλησή της η κ. Μπακογιάννη, «αποτελεί για την Ελλάδα μια μεγάλη πρόκληση για την επόμενη περίοδο. Ιδιαίτερα», προσθέτει, «σ’ αυτή τη φάση που η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή δημοσιονομικής προσαρμογής και ουσιαστικών αλλαγών, η Περιφέρεια μπορεί να αποτελέσει θεσμό που θα έχει κεντρικό ρόλο στην επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας».


Για το λόγο αυτό, η κ. Μπακογιάννη επιδιώκει ένα ουσιαστικό και αναλυτικό διάλογο με τους αιρετούς περιφερειάρχες, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και αναζήτηση πλαισίου κοινών δράσεων.