Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Τι λέει η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Κέρκυρας

Χτες αποδείχτηκαν πολύ γρήγορα αυτά τα οποία εμείς στις εξαγγελίες μας είπαμε, για την απίστευτη ελαφρότητα που διακατέχει την καινούργια δημοτική αρχή. Μας βάλανε, και αυτό καταγγείλαμε, μέσα σε δύο ώρες βιαστικά να συζητήσουμε το τεχνικό πρόγραμμα και, βέβαια, είπα πως αποδείχτηκε στην πράξη ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο. Έξι ώρες χρειάστηκε αλλά και πάλι η συζήτηση ήταν υπό την πίεση να μην πω τον εκβιασμό της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής που ουσιαστικά μας ανάγκασε να μην μιλάμε ή να μιλάμε πολύ γρήγορα επί των θεμάτων, ένα πασάλειμμα, αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο είναι ότι χτες πραγματικά πέσανε οι μάσκες! Πραγματικά αυτοί που προεκλογικά...
 υμνούσαν τον Καλλικράτη σε όλους τους τόνους, αναγκάστηκαν να πουν «Τί να κάνουμε; Ο Καλλικράτης μας έχει δέσει χειροπόδαρα.» Εμείς λοιπόν τους είπαμε ότι τα λέγαμε αυτά προεκλογικά και οι τόνοι λάσπης που πέσανε πάνω μας ήταν κάτι το πρωτοφανές. Ότι εμείς αφού δεν θέλουμε τον Καλλικράτη, αν παίρναμε την δημοτική εξουσία, αναγκαστικά θα οδηγούσαμε την Κέρκυρα σίγουρα στην καταστροφή. Μόνο μια ματιά στο τεχνικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε χτες φαίνεται ποιοί οδηγούν την Κέρκυρα στην καταστροφή. Κανένα έργο που να έχει φιλολαϊκή σημασία δεν υπήρχε σε αυτό το πρόγραμμα. Κανένα πρόγραμμα αντισεισμικής προστασίας, αντιπλημμυρικής θωράκισης και αντιπυρικής προστασίας, ούτε μια λέξη δεν υπάρχει. Κάποια ψιλά πραγματικά ψιλά δίνονται για την αντιπλημμυρική προστασία για τον πρώην Δήμο Αχιλλείων, που πλήγηκε πρόσφατα από τις πλημμύρες. Καταλαβαίνετε ότι είναι αστείο το ποσό και καλύτερα να μην υπήρχε. Κανένα λοιπόν έργο δεν έχει φιλολαϊκή κατεύθυνση, απεναντίας και αυτά τα 20 εκατ. αφορούν όλο το τεχνικό έργο. Πάνε στιες τσέπες του μεγάλου κεφαλαίου και των εργολάβων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Φοίνικας, όπου 4,5 εκατ. ευρώ λένε ότι θα χρειαστούν για να επαναλειτουργήσει. Εμείς βέβαια λέμε ότι μας βάζουν μπροστά σε διλήμματα, διότι αν δεν ψηφίσουμε θα χαθούν τα χρήματα που προέρχονται από το ΕΣΠΑ. Αλλά και αν δεν χαθούν, θα χαθούν στις τσέπες των μεγαλοεργολάβων της Κέρκυρας. Εμείς καταψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα, όπως επίσης και οι άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας. Από εδώ και πέρα καλούμε τους Κερκυραίους σε συνέχει εγρήγορση, να μην πέσει ο κερκυραϊκός λαός μέσα από τη δράση της δημοτικής αρχής σε μια μίζερη κατάσταση.
Χτες αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι τα περιφερειακά τοπικά συμβούλια και τα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων οδηγούνται σκόπιμα από την δημοτική αρχή στην αδράνεια μέσα από την απαισιοδοξία , μέσα από την μιζέρια, την μοιρολατρία που οδηγούνται με τις ενέργειες του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής. Επειδή τα τοπικά συμβούλια είναι αυτά που δέχονται την λαϊκή αγανάκτηση. Ακόμα και αν πρόσκεινται στον κ. Δήμαρχο και στην πλειοψηφία της δημοτικής αρχής, είναι αναγκασμένα να δέχονται επί καθημερινής βάσης την λαϊκή αγανάκτηση και να την μεταφέρουν προς τα επάνω. Την δημοτική αρχή την συμφέρει να μην λειτουργούν καθόλου. Έτσι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει δοθεί ούτε 1 ευρώ στα τοπικά συμβούλια. Είδη οι κάτοικοι των τοπικών διαμερισμάτων μας λένε ότι αναγκάζονται να κάνουν έρανο για να αγοράσουν λάμπες και να τις αντικαταστήσουν στους στύλους και στις καλλονές της ΔΕΗ. Αναγκάζονται να κάνουν έρανο και να αγοράζουν άσφαλτο για να κλείσουν τις λακκούβες στο οδόστρωμα των δρόμων. Τα σκουπίδια μαζεύονται σωρό και ουσιαστικά μέσα από τον εθελοντισμό των κατοίκων μαζεύονται. Την ίδια στιγμή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος τους λέει «Τί να κάνουμε δεν έχουμε χρήματα ούτε για να πληρώσουμε το πετρέλαιο για τα απορριμματοφόρα».
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να περάσει έτσι. Δεν πρέπει να περάσει η άποψη ότι δεν έχουμε χρήματα και γι αυτό θα πρέπει να τα κάνουμε μόνοι μας.
Χρήματα πληρώνει ο κερκυραίος πολίτης, και πληρώνει πολύ ακριβά από τα ανταποδοτικά τέλη, δημοτικά τέλη και χίλια δύο άλλα και πρέπει αφού είναι ανταποδοτικά να υπάρχουν και ανταποδοτικές εργασίες.