Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Επίσκεψη Δένδια στο νέο Δικαστικό Μέγαρο

Επίσκεψη στο υπό κατασκευή νέο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ , κ. Νίκος Δένδιας.
Συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας δήλωσε:....
« Ήρθα σήμερα με τους συνεργάτες μου και τον πρώην πρόεδρο της «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» κ. Ιωάννου για να επιθεωρήσουμε την πρόοδο ή μάλλον την μη πρόοδο των εργασιών στο νέο Δικαστικό Μέγαρο της Κέρκυρας.
Οι εργασίες εδώ βρίσκονται στο ίδιο περίπου σημείο που βρίσκονταν και κατά την τελευταία μου επίσκεψη, τον προηγούμενο Δεκέμβρη και αυτό είναι ιδιαίτερα στενάχωρο γιατί τα χρήματα γι’ αυτό το έργο υπάρχουν .Είναι στο ΤΑΧΔΙΚ, είναι σε ανεξάρτητο ταμείο, που δεν έχει σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης.
Ήδη είχα κάνει μια μεγάλη προσπάθεια στην Αθήνα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ελπίζω ότι είτε σήμερα είτε αύριο θα εκταμιευτούν 700.000 €, ώστε να ξεκολλήσει και να προχωρήσει το έργο και ελπίζω ότι θα εκταμιευτούν άλλες 700.000 χιλιάδες, το αμέσως προσεχώς διάστημα. Το υπόλοιπο ποσό είναι 2.500.000 € , χρήματα τα οποία επίσης υπάρχουν, στο ταμείο του ΤΑΧΔΙΚ και για τα οποία θα πρέπει να προσπαθήσουμε να υπάρξει ομαλή ροή.
Το έργο αυτό έπρεπε σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό να τελειώσει από πέρσι στο τέλος της Άνοιξης.
Επίσης έχουν μείνει πίσω οι δύο διαγωνισμοί για τον εξοπλισμό, γι’ αυτό και το επόμενο χρονικό διάστημα θα προσπαθήσω να εστιάσω τις προσπάθειες μου και με ερωτήσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και με προσωπικές επαφές σ’ αυτές τις δύο κατευθύνσεις . Πρώτον την ομαλή εκταμίευση των χρημάτων από το ΤΑΧΔΙΚ για την συνέχιση και ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών μέχρι το καλοκαίρι και προκήρυξη των δύο διαγωνισμών».


Στη συνέχεια ο κ.Δένδιας απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αιτία της καθυστέρησης του έργου :


«Η κυβερνητική αβελτηρία, η κυβερνητική ανικανότητα , τα λεφτά υπάρχουν και δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος .Εντύπωση βέβαια μου κάνει ότι η τοπική κοινωνία δεν αντιδρά εντονότερα για την καθυστέρηση ενός έργου που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Είναι ένα έργο που έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και 12 μήνες και προχωράει με ρυθμό χελώνας. Καθυστερούν τα έργα που δεν έχουν χρήματα ,αλλά να μην μπορούμε να τελειώσουμε και αυτά που υπάρχουν χρήματα……»
Ενώ σε ερώτηση για το θέμα της πρόσβασης δήλωσε ότι θεωρεί ότι ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα επιλύσει το πρόβλημα.