Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ομόφωνπο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας και δήλωση Γ. Τρεπεκλή για την εβραϊκή συναγωγή

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας στη συνεδρίασή του, της 20ης Απριλίου 2011, προέβη σε ομόφωνα ψήφισμα καταδικάζοντας τον εμπρησμό στην Εβραϊκή Συναγωγή της Κέρκυρας, ως εξής: Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Κέρκυρας
- Καταδικάζουμε τον εμπρησμό της Εβραϊκής Συναγωγής της Κέρκυρας.
- Καταδικάζουμε τους δράστες αυτού του εμπρησμού, οι οποίοι προσπάθησαν με...
 αυτή την ενέργεια να πλήξουν την Εβραϊκή Κοινότητα της Κέρκυρας και να δυναμιτίσουν τις σχέσεις της με την κερκυραϊκή κοινωνία.
- Συμπαραστεκόμαστε στην Εβραϊκή Κοινότητα, της οποίας η προσφορά στην Κέρκυρα είναι διαχρονικά μεγάλη και ταυτόχρονα καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισης της θρησκευτικής λατρείας, οποιουδήποτε.


Δήλωση Δήμαρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή


Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, για το ίδιο θέμα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο εμπρησμός της Εβραϊκής Συναγωγής της Κέρκυρας είναι πράξη καταδικαστέα από όλους τους πολίτες της Κέρκυρας. Οι δράστες αυτής της αποτρόπαιας πράξης, διάλεξαν την ημέρα του Εβραϊκού Πάσχα, για να καταφέρουν ένα βαρύ πλήγμα στην καρδιά της κερκυραϊκής κοινωνίας. Στη γενέτειρα του φιλόσοφου και συγγραφέα Αλμπέρ Κοέν, ενός τόπου φιλόξενου, που παραδοσιακού διαβιούν αρμονικά διαφορετικές εθνότητες και θρησκείες, τέτοια φαινόμενα προκαλούν οργή και αγανάκτηση. Είμαστε αλληλέγγυοι στην Ισραηλιτική Κοινότητα, tιμούμε τους αγώνες και την προσφορά τους στον τόπο και ζητούμε την άμεση σύλληψη και τιμωρία των ενόχων».