Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ Α.Μ.Κ.Ε.«Α.Δ.Υ.Κ. ΑΡΩΓΗ»

Τον Ιούνιο του 2010 ιδρύσαμε στην Κέρκυρα την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ- Α.Δ.Υ.Κ. ΑΡΩΓΗ».
Σκοπός μας είναι η παροχή κάθε είδους υποστήριξης ασθενών με καρκίνο, τόσο των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους.
Διαπιστώσαμε ότι η βασικότερη ανάγκη των ασθενών είναι.....
η δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος στο Κρατικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Μέχρι τώρα, πάνω από 1000 πολίτες της Κέρκυρας υπέγραψαν το αίτημα μας, το οποίο υποβλήθηκε στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, στον Περιφερειάρχη Ιόνιων Νησιών κ. Σπύρου, στους βουλευτές της Κέρκυρας κ.κ. Γκερέκου, Δένδια και Χαραλάμπους, καθώς και στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό κ. Α. Λοβέρδο και το οποίο παρακολουθούμε με συστηματικές επαφές.
Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στο φύλλο της 1ης Μάρτη 2011 δημοσίευσε εκτενές άρθρο για τους σκοπούς και την πρωτοβουλία της ΑΡΩΓΗΣ.
Παράλληλα καταρτίσαμε ένα ερωτηματολόγιο, που συμπληρώνεται από τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες, για να έχουμε αντικειμενικά στοιχεία που θα βοηθήσουν στους σκοπούς μας, δηλ. την ανακούφιση των συνεπειών της νόσου και των θεραπειών της, την ενημέρωση για ασφαλιστικά ή άλλα ζητήματα, την φιλοξενία τους σε ειδικούς ξενώνες κατά τις εξετάσεις και θεραπείες με παράλληλη ανακούφιση και στήριξη των συγγενών τους, τη δημιουργία συνθηκών ψυχαγωγίας και ευχάριστης απασχόλησης, με σκοπό την κοινωνικοποίηση τους, την παροχή οικονομικής βοήθειας σε όσους έχουν περιορισμένα οικονομικά και την παροχή βοηθητικών υλικών και εξαρτημάτων καινούργιων ή προερχόμενων από ανακύκλωση. Η συλλογή υπογραφών είναι σε εξέλιξη και σύντομα θα ανακοινωθούν από τα ΜΜΕ τα σημεία όπου οι ενδιαφερόμενοι της υπαίθρου θα βρίσκουν τις σχετικές καταστάσεις μαζί με τα ερωτηματολόγια.
Απευθυνόμαστε σ’ όλους τους πολιτικούς, τους τοπικούς άρχοντες και τους φορείς της Κέρκυρας, ιδιαίτερα εκείνους που παλεύουν ή έχουν παλέψει με τον καρκίνο, οι ίδιοι ή οικείοι τους, ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Απευθυνόμαστε στους ασθενείς με καρκίνο και στις οικογένειες τους να επικοινωνούν στα τηλέφωνα μας για κάθε πληροφορία ή ανάγκη τους, καθώς και στο site μας:
 26610 48962, 26610 40741 Πρωινές ώρες 09-12.00
 26610 34623 Πρωί 09-12.00 και απόγευμα 18.00 -20.00
 Το site μας είναι: aroginet.gr